Frankie Edgar
FOTO: MMA Junkie - USA Today
Frankie Edgar je poražen u svom poslednjem meču teškim nokautom od strane Coryja Sandhagena koji je na “spavanje” poslao bivšeg UFC prvaka “letećim koljenom”.

Nikome nije bilo lako gledati to što se desilo Frankie Edgaru, čak ni čovjek koji ga je nokautirao nije želio pregledati nokaut kojim je pobijedio legendarnog borca. U nastavku vam prenosimo izjavu Frankie Edgara u kojoj govori o cjelokupnom iskustvu nakon ovog poraza i kako je on sve ovo doživio.

“Nisam došao sebi sve dok nisam bio iza u svlačionicama. To je prvo čega se sjećam. Sjedio sam, a doktori su bili oko mene i prolazili smo cijeli proces. Mark i Ricardo (Henry i Oliveira) su bili pokraj mene pa sam pitao Marka što se dogodio. Rekao mi je da sam se borio, no to sam nekako i pretpostavio.

Ipak, nisam se mogao sjetiti protiv koga sam se borio. Pitao sam ih protiv koga sam se borio, a oni su mi onda rekli protiv Sandhagena. Pokušavao sam se prisjetiti treninga za borbu protiv njega, ali nisam mogao. Pitao sam ih koliko dugo sam znao za tu borbu, jesam li je prihvatio kao zamjena ili nešto. Onda su mi rekli da je prošlo dva mjeseca, odnosno da sam dva mjeseca trenirao za tu borbu”, rekao je Edgar u razgovoru sa Brettom Okamotom.

Već nakon što se osvijestio i stao kod sudije kako bi proglasio pobjednika iz njegovog pogleda se moglo zaključiti kako nije u potpunosti svjestan šta se dešava i da nije bio psihički prisutan u tom momentu.

“Nisam mogao neke stvari shvatiti. Onda su došli doktori i pitali me koji je dan. Nikad u životu mi se tako nešto nije desilo, ali ja u trenutku nisam znao odgovoriti. Pitao sam se je li septembar ili možda oktobar. Tada su odlučili kako trebam ići na CT snimanje. Stavili su me u kola, gdje me je onda medicinska sestra pitala koji je dan u februaru, a ja sam istog trenutka se sjetio da je šesti. Od tog trenutka stvari su mi se počele vraćati.

Prisjetio sam se zagrijavanja, čak i prvih 20 sekundi borbe, sve do tog udarca koljenom. Sve mi se vratilo, iako još uvijek se ne sjećam napuštanja kaveza”, iskreno je ispričao Frankie Edgar dalja dešavanja nakon izlaska iz arene.

Frankie je doživio četvrti poraz u karijeri i to u sva četiri u poslednjih šest borbi, od kojih tri prekidom (nokautom ili tehničkim nokautom), izjavio je kako je svjestan da to nije ono što on želi i da nikako nije lijepa slika, ali da i dalje vjeruje u sebe, da još uvjek nije dao sve što može i da želi nastaviti karijeru.

“Neću biti onaj tip kojeg konstantno nokautiraju. Pogledaću se u ogledalo i izvući nešto iz ovoga. Mislim kako još nije došlo moje vrijeme za odlazak. Ne znam kad će se dogoditi, ali ipak sam svjestan da to vrijeme dolazi. To može biti moja odluka ili savjet mojih trenera. Ali, nadam se da ću ja biti prvi koji će to shvatiti. Ne želim biti neko kome drugi moraju govoriti da je vrijeme za kraj. Ne znam šta će se dogoditi. Gledajući kakva sam osoba, možda će to morati napraviti moj trener ili supruga. Ja samo znam da još nije došlo to vrijeme, a toga su svjesni i oni”, objasnio je Frankie Edgar kako gleda na potencijalni završetak svoje MMA karijere.

Frankie Edgar je u ovoj borbi išao po pobjedu kako bi osigurao sebi napad na titulu prvaka, čime bi postao prvi borac u istoriji UFC-a koji se borio za titulu prvaka u tri različite težinske kategorije. Ipak, Frankie Edgar je poražen teškim nokautom i njegova karijera je krenula u kontra smjeru, ispao je iz TOP 5 boraca bantam kategorije.

Frankie Edgar je ne početku izgledao mnogo manji od njegovog protivnika iako je ovo njegova prirodna kategorija, ali ako se prisjetimo da je bio prvak dvije težinske kategorije iznad ove u kojoj je njegov protivnik izgledao za dva broja veći od njega, shvatićemo koliko je dobar borac bio Frankie.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име