glover teixeira
Glover Teixeira je po malo nepravedno preskočen u dobijanju borbe za pojas prvaka poluteške kategorije te mu sada preostaje samo da čeka.

Pošto je zakazan borba za titulu prvaka poluteške kategorije između Jana Blachowicza i Israela Adesanye, Glover Teixeira je ostao bez borbe za titulu koju je itekako zaslužio pobjedom nad Thiago Santosom. To mu daje status rezerve za zakazanu borbu, ali da bi dobio svoju priliku jedan od učesnika borbe za titulu bi se morao povrijediti.

“Naravno da želim biti rezerva i moram vam nešto priznati. To nije lijepo od mene, nikad nisam navijao za bilo čiju povredu, no ovdje navijam da se netko poovrijedi”, rekao je uz osmijeh Glover Teixeira za MMA Fighting, dodavši:

“Vratio sam se sa odmora i sad ću razgovarati sa svojim menadžerom pa ćemo vidjeti šta se može dogovoriti. Status rezerve svakako je mogućnost. Moraću odraditi puni trening kamp, no to mi je u redu, barem ću ostati aktivan, neću ispasti iz ritma.”, izjavio je Glover Teixeira.

“Pitam se što će se dogoditi ako Adesanya pobijediti. Hoće li se braniti pojas u srednjoj ili poluteškoj kategoriji? Ako to znači da moram čekati do juna ili čak jula, ne znam šta reći, možda sam i spreman na to. Iskreno, trenutno jako malo toga znamo. Blachowiczeva pobjeda bi bila puno bolja za mene i sve ostale. No, što ako Adesanya pobijedi? Vjerojatno će se vratiti u srednju kategoriju i što onda?”, postavlja jako dobro pitanje iskusni borac, i dodaje:

“Iskreno, nemam pritisak oko pojasa. To je superborba, takve se događaju i kad nema pojasa pa uvedu nešto poput BMF pojasa. Sve je to zabavna strana i nisam protiv toga. Oni vide poslovnu stranu toga, Dana dobro zna odakle novac dolazi. Iskreno, sve to nas malo stavlja na čekanje, no to je evolucija ovog sporta. Kad sam se ja počeo boriti, sportom su dominirali agresivni borci i nokauti, stil Wanderleija Silve i Chucka Liddella. Ubiti ili biti ubijen.”

“To je ono što sam ja radio u svojim borbama. Nije bilo puno priče. Znao sam biti nokautiran, ali sam išao u to spreman na to, no to danas ne prodaje borbe. Ono što danas prolazi ja jednostavno nemam u sebi i dalje ću se držati stare škole. Paulo Costa dobro radi ono što je potrebno i privlači pažnju. Mislim kako bi Brazilci to trebali raditi. Da sam ja mlad kao on, sigurno bih puno pričao i iskoristio to”, svjestan je što mu nedostaje, ali smatra da nema smisla da se sada tome prilagođava.

Glover Teixeira je svojom serijom svakako zaslužio napad na titulu. Možemo se samo nadati da će mu ga UFC i dodijeliti prije nego bude prekasno budući da borac već ima 41 godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име