GSP savjetovao McGregora: “Mora detektovati ono što smatra greškama”

1
16
Conor McGregor je u poslednji meč ušao kao veliki favorit, a Dustin Poirier je opravdao svoje riječi prije meča a to je da ne treba biti autsajder u ovom meču, te nokautiravši irca iznenadio mnoge među kojima je i legendarni GSP.

George Saint Pierre je priznao da je prije meča kao i većina ljudi vidio Conora kao pobjednika ovog meča.

“Mislio sam da će Conor pobijediti, ali sam se prevario. Bio sam vrlo iznenađen. Hoće li zadržati prisebnost pod pritiskom? Mislim da je jedna od Conorovih najvećih snaga to što može savladati protivnike pritiskom i svojom prisutnošću. Sve te informacije koje daje mozgu svog suparnika, sva priča i ostale stvari… Puno njegovih protivnika poklekne pod tim pritiskom. Ali Poirier je ostao priseban i dokazao je o koliko se zapravo dobrom borcu radi. Sad će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će se Conor vratiti nakon ovog poraza, a vjerujem da to može uraditi. On je vrsta borca kojeg gura samopouzdanje i samo tako može pružiti svoje najbolje izdanje”, rekao je GSP tokom svog gostovanja u podcastu Michaela Bispinga.

GSP je na svojoj koži osjetio kako je izgubiti kada si veliki favorit, a radi se o njegovom porazu od Matt Serre iz 2007. godine i meča kojim mnogi smatraju najvećim iznenađenjem svih vremena. Ipak GSP se vratio nakon tog meča i posle godinu dana se revanširao za poraz, zna šta je potrebno za takvo nešto i dao je savjet McGregoru.

“Mislim da se mora preporoditi u svom treningu ali i u životu promijeniti stvari za koje vjeruje da su prouzrokovale njegov neuspjeh. Sve dok vjeruje, nije važno je li to istina ili ne. U mojem slučaju, kada sam izgubio od Matta Serre, trenirao sam vjerujući da sam poražen jer sam ga podcijenio. Možda nisam bio dovoljno prestrašen, možda nisam dovoljno toga uložio u trening – prisilio sam se da u to vjerujem. Možda to i nije istina, ali važno je da on povjeruje u to kako bi na tome mogao izgraditi svoje samopouzdanje. Mora detektovati ono što smatra greškama u prethodnim pripremama i ne smije ih ponoviti”, zaključio je St-Pierre.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име