Islam Makhachev
Islam Makhachev dugo bio bez borbe u UFC-u ali je poslednji nastup on otkazao.

Islam Makhachev je godinu dana i dva mjeseca bio bez borbe, a 29-godišnji borac iz Dagestana je bio učenik pokojnog Abdulmanapa Nurmagomedova koji ga je najavljivao kao nasljednika njegovog Khabiba.

Islam se trebao boriti protiv Rafael Dos Anjosa ali je brazilac morao otkazati nastup zbog pozitivnog testa na COVID-19, a njihova borba je dobila novi datum i borci su se trebali boriti u UFC-ovom APEXU i predvoditi Fight night event.

Ali ni od te borbe neće biti ništa jer je ovog puta Islam Makhachev otkazao borbu. Prvo su iz njegovog tima javili da se radi o zdravstvenom problemu a sada se oglasio i sam Islam putem Instagrama i detaljnije objasnio o čemu se zapravo radi.

“Jako puno vremena i truda uložili smo u ovu borbu. Bio sam u savršenoj formi, no čim smo počeli skidati kilograme, moj imuni sistem je krenuo slabiti. Na kraju sam dobio infekciju koja će me onemogućiti na minimalno mjesec dana. Naš tim već je imao problem s istom infekcijom te smo morali otkazati nekoliko borbi. Ova godina vrlo je teška po pitanju moje karijere. Puno je borbi otkazano, ali obećavam vam svima da ću nastaviti raditi i doći do tog pojasa prvaka, što god bilo potrebno napraviti za njega”, napisao je Makhachev u poruci koju je objavio uz fotografiju na svom instagram profilu.

Islam Makhachev je borac koji jako rijetko nastupa, 2015. godine odradio je svoj debi za UFC a do sada je imao tek osam nastupa za najelitniju svjetsku MMA promociju. U prosjeku to je jedna borba na svakih osam mjeseci a to je premalo za borca koji cilja napad na pojas, dok Khabib Nurmagomedov smatra da je dvije borbe daleko od prilike za osvajanja titule.