Ivan Erslan bi trebao, kako se spekuliše, napasti naslov prvaka poluteške kategorije KSW-a. Ova informacija nije službeno potvrđena od poljske organizacije, kao ni od hrvatskog borca ni njegovog tima, međutim činjenica da se ovaj meč nalazi na Sherdogovom i Tapologyevom popisu borbi KSW-a 56 daje nadu.

Ivan Erslan bi trebao krenuti u najveću borbu karijere ukoliko se išta uskoro potvrdi, a to bi mu bio tek drugi nastup u oktagonu KSW-a. Event na kojem bi se trebao desiti ovaj meč će se održati u Varšavi 14. novembra, a protivnik za Ivana Erslana će biti prvak divizije do 93 kilograma, Tomasz Narkun.

Tomasz Narkun drži profesonalni skor od 17 pobjeda i tri poraza, dok je Ivan Erslan neporažen uz devet postignutih pobjeda. Nastup Tomasza Narkuna je potvrđen za event u Varšavi, i on bi trebao peti put braniti pojas koji je 2015. godine osvojio pobjedom protiv Hrvatskog borca Gorana Reljića.

U međuvremenu Tomasz je napao i titulu prvaka teške kategorije ali je u tom meču poražen od aktuelnog prvaka teške kategorije Phila De Friesa. Takođe Narkun je pobijedio u dva meča protiv Mameda Khalidova koji se skoro vratio na tron srednje kategorije. Poljak je crni pojas BJJ i osvajal mnogih grappling turnira pa možemo zaključiti da mu je glavna snaga rvanje i dziu dzica.

Ivan Erslan je upisao jedan nastup za poljsku organizaciju i to u zagrebačkoj Areni, gdje je savladao Darwina Rodrigueza sredinom drugog minuta meča. Nakon toga je trebao nastupiti na KSW ali je bio prisiljen otkazati nastup zbog povrede, a cijeli event na kojem se trebao boriti je kasnije otkazan zbog pandemije COVID-19. Krajem novembra je nastupio za hrvatsku organizaciju FNC i pobijedio Jusufa Hajrovića i podigao svoj skor na 9-0.

Na KSW 56 nastupa i hrvatski borac Roberto Soldić, on će braniti pojas velter kategorije dok protivnik još uvjek nije poznat. Erslan bi na ovomm eventu mogao postati treći prvak u KSW koji dolazi iz Hrvatske, ukoliko Roberto odbrani svoju titulu. Treći prvak je Antun Račić koji je titulu prvaka bantam kategorije osvojio pred domaćom publikom u zagrebačkoj Areni.

Ivan Erslan
Ivan Erslan je na sherdogovom popisu borbi za KSW 56 upisan kao main event protiv Tomasza Narkuna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име