John McCarthy tony ferguson
Par dana nakon što je UFC otpustio Yoel Romera, predsjednik UFC-a je najavio da će do kraja godine otpustiti oko 60 boraca a jedan od legendarnih MMA sudija Big John McCarthy misli da bi Tony Ferguson mogao biti jedan od njih.

Legendardni Big John McCarthy smatra da Tony nema idealan odnos sa čelnim ljudima u UFC-u kao i da mu se neće tolerisati greške koje je ranije pravio sada kad je počeo da gubi.

“Mislim da će ga otpustiti. Možda se varam, ali rekao bi da on nikad nije imao idealan odnos sa određenim ljudima u UFC-u. Osjećao se kao da su ga zadržavali, pa čak i prevarili u određenim stvarima. Neke stvari koje je on govorio su mogle proći, ali samo dok je pobjeđivao. No sada, kada pogledamo njegova dva posljednja nastupa… Protiv Justina Gaethjea je ostavio srce u kavezu, ali je dobio teške batine, a sada je ponovno ubjdeljivo poražen”, započeo je John McCarthy svoj intervju za Weighing In Podcast.

“Onda odjednom pogledate svoje borce u lakoj kategoriji i pitate se hoće li se Tony ikada boriti za titulu? To se neće dogoditi. Računica bi rekla da bi on morao za nešto takvo ostvariti četiri ili pet pobjeda u nizu i to protiv vrhunskih talenata. A to se vjerovatno neće dogoditi. I šta onda ako se neće boriti za pojas? Zašto biste ga zadržali? Da može pobjeđivati vaše mlade talente? To vam kao promociji neće donijeti nikakvu korist. Ne znam… Kad malo razmislim i pogledam situaciju, rekao bih da će on biti jedan od onih 60 boraca”, zaključio je John McCarthy.

John McCarthy

Tony Ferguson je član UFC-a od 2011. godine, osvajač je TUF-a i do skoro je držao nevjerovatan niz od 12 uzastopnih pobjeda nakon koje ga je tehničkim nokautom zaustavio Justin Gaethje, a nakon toga je na poslednjem UFC 256 u potpunosti izdominiran i poražen drugi put za redom od strane Charles Oliveire.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име