Jon Jones
FOTO: Bleacher Report
Jon Jones vodi pregovore sa UFC-om ali nakon kratkog telefonskog razgovora zaključio je da je miljama daleko od dogovora sa UFC-om.

Jon Jones u svojim objavama nije konkretno naveo da li se radi o garantovanoj objavi ili ukupnom honoraru, ali poređenja radi javnosti nije poznato da je UFC ikome garantovao zaradu veću od tri miliona dolara a taj honorar je garatnovan nikome drugome do Conoru McGregoru.

“Imao sam prije nekoliko dana kratak telefonski sastanak sa UFC-ovim advokatom Hunterom. Rekao sam mu da je sve oko osam do 10 milijuna dolara premalo za borbu ove veličine. To je sve o čemu se do sada razgovaralo. Trebao bih pričekati i vidjeti kakva će biti njihova ponuda. Stvarno se nadam da brojke neće biti ni približno toliko niske. Vidjećemo što će se desiti”, napisao je Jon Jones na twitteru.

“Godinama se ubijam od posla, borim sa potresima mozga, operacijama, najtežom mogućom konkurencijom koju mi je UFC mogao ponuditi tokom mojih 20-ih godina i za to sam bi plaćen nekakvih dva miliona po borbi. Samo pokušavam zaraditi koliko zaslužujem, a to je borba za koju svi mi borci vjerujemo da je jednog dana moguća”, pokušao je objasniti Jon Jones te dodao:

“Tweetovao sam pokažite mi lovu i to je očito naljutilo šefa. Kakva je to lekcija bila. Imam osjećaj da je Conor poslao taj isti tweet da bi to bila jedna noć viskija. Vjerujem da sam bio slabo plaćen tokom svojih 20-ih godina. Ovdje čak ni ne kukam zbog toga, ali želim da stvari u budućnosti budu odrađene na ispravan način.

Vjerujem da je ovo monumentalna borba. Ovakvi mečevi ne dolaze baš često u životu. Ako bih zaustavio Francisa u svom teškaškom debiju to bi bilo izvanredno. Ali protiv Foremana, ali sa UFC-om kao domaćinom. Ovaj meč ima potencijal privući na stotine hiljada novih fanova iz svih djelova svijeta. U kostima osjećam koliko bi ovo moglo biti veliko”, napisao je Jones kroz nekoliko svojih tweetova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име