Jurišić Musaev KSW 58
Nedelju dana nakon prvog poraza u karijeri na svom debiju u KSW-u koji mu je nanio Shamil Musaev, Uroš Jurišić se obratio publici smirujućom porukom.

KSW 58 priredb obilježila je borba tada neporaženih boraca, Musaeva i Jurišića, kao i nemile scene, tuča nakon borbe koju smo nažalost imali priliku da gledamo, nekoliko dana nakon priredbe objavljivale su se poruke sa obije strane u negativnom kontekstu, da bi se nedelju dana nakon meča Uroš obratio publici porukom mirnog tona.

“Imam 12 profesionalnih borbi. 11 od njih završilo je pobjedom, respektom i sportskim ponašanjem. Moj cilj je uvijek biti častan čovjek i sportista. Da bih to postigao, nekad moraš suzdržati svoje osjećaje i biti spreman na različite scenarije. U mojojposljednjoj borbi emocije su bile na visokom nivou. Morao sam prihvatiti svoj prvi poraz, a jedan od šest ljudi iz ugla mog protivnika je došao i unio mi se u lice uz provokativne gestikulacije.

Kao profesionalni sportista, trebao sam odgovoriti časno i profesionalno, a ne odgurnuti njegovu ruku. Moj posao je uvijek držati samokontrolu, a tim potezom u tome nisam uspio. Iskreno se izvinjavam MMA svijetu, posebno mladim sportistima koji slijede moj put, kao i fanovima. Volim svoj posao, volim svoj sport i daću sve od sebe da od sada uvijek ostanem striktno profesionalan i da nikad ne ponovim ovu grešku.

Nadam se da ću vremenom dobiti priliku za revanš, gdje ćemo obojica moći ispraviti ono što smo napravili i završiti sve kao dvojica pravih sportista. Za mlade sportiste, poruka da nauče na tuđim greškama i da zadrže što više poštovanja u ovom sportu. Jer on mora biti takav, respektabilan, častan i najbolji”, napisao je Jurišić u svojoj objavi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име