Jurišić Musaev ksw 58
Sinoć je održan sjajan KSW 58 event sa kojeg gorak ukus u ustima ostavlja incident koji se desio nakon borbe Jurišić – Musaev.

Glavna tema sa ovog eventa je tuča nakon borbe između Uroša Jurišića i Shamila Musaeva. Nakon ovog sukoba umiješali su se i timovi ova borca, a Jurišićev tim se oglasio nakon nemilog događaja.

“Sraman napad na Uroša Jurišića i njegov tim dogodio se nakon borbe na KSW 58 manifestaciji u Poljskoj. Nakon borbe čovjek koji je bio u pratnji Shamila Musaeva prijeti Urošu Jurišiću. Nakon toga Bojan Mihajlović i Urošev tim poziva Ivana Dijakovića iz UFD Gyma da reaguje, budući da su dobili pobjedu, da su u pitanju sportisti i da je borba gotova, da nema potrebe za tim. Dok je Ivan Urošu pokazao gest prstom, i nakon toga se samo sklonio i nije dalje učestvovao.


U isto vrijeme, nakon gestova koje je i dagestanski borac pokazao nakon proglašenja, Uroš je prišao da pozdravi Musaeva nakon svega , što se vidi i po njegovom govoru tijela, on je vrhunski profesionalac i nije ispoljio nijedan agresivan pokret kojim bi ugrozio malopredjašnjeg protivnika. Musaev nesportski reaguje, bez povoda, ruši Uroša na pod i udara ga na zemlji, i nakon toga nastaje haos.

Naglašavamo da niko iz Uroševog ugla nije udario nikoga u kavezu, samo su telom branili svog borca, jer su ga udarala trojica Dagestanaca, što se može vidjeti na snimcima. Zaista je čudno i da ga je udarao Abus Magomedov (veliki sportista i PFL finalista) uz još dvojicu ljudi u odijelima

KSW organizaciji ne priliči da dozvoli nešto ovakvo na svojoj manifestaciji, i nadamo se da će zbog nesportskog poteza o kojem uveliko pišu i domaći i strani portali Musaev biti kažnjen, jer pobjede se ovako ne ostvaruju!

Posao boraca je da se bore i promovišu meč – u nedelji borbe, na mjerenju i samom meču…Treneri služe da smiruju svog borca i motivišu u meču, i da ga bodre posle eventualnog poraza ili nahvale posle velike pobede, ali nikako ne smeju dolivati ulje na vatru!

Da dodamo, nakon svih onih nemilih scena u kavezu KSW-a, nakon same borbe, kada je Musaev napao Uroša Jurišića, nesportski i nečasno, još jedan incident dogodio se nekoliko sati kasnije.
Iako pozdravljamo i poštujemo Abusa i Shamila kao borce, ali ovo je samo nastavak njihove sramote.

Shamil Musaev i Abus Magomedov napali su Uroša i njegov tim još jednom, u restoranu, kada su momci došli nešto da pojedu i to plate – Musaev je uzeo flašu kako bi udario Uroša.
Još jednom, ponašali smo se krajnje profesionalno i nismo reagovali na provokacije i napade samo zbog dva momka iz našeg tima koji se za svoje karijere bore kao lavovi, jedan u UFC-u i drugi u KSW-u,

Sa druge strane, više od ovoga ne možemo, sledeći put možda budemo primorani da se odbranimo na svoj način!”

Predsjednik KSW-a Martin Lewandowski najavio je sankcije i novčane kazne učesnicima ovog događaja, u toku je pregledanje video snimaka a mi se nadamo da nećemo više ovakve scene gledati u MMA sportu jer ne priliči sportistima i šalje pogrešnu sliku o borcima i svim ljudima koji imaju veze sa MMA-om.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име