Khabib v GSP
FOTO: MMA News
Khabib Nurmagomedov je sada penzionisani borac i više puta se govorilo o tome ali on je uvjek govorio kako se nema namjeru vraćati iz penzije, međutim postoji jedan čovjek koji bi ga možda naveo na takvo nešto.

“Imenuj mi bilo kojeg aktuelnog UFC borca, ni jedan od njih me ne zanima. Niko od njih mi ne stvara vatru niti uzbuđenje. No, kad čujem ime Georgesa St-Pierre, tada bih istog trenutka bih najrađe ustao i istrčao deset kilometara, taj borac me toliko motiviše”, rekao je Khabib u razgovoru sa Magomedom Ismailovim. 

“Čak i kad budem imao 50 godina, i dalje ću htjeti rvati sa nekim i takmičiti se iz zabave. Taj će osjećaj uvijek biti tu jer me otac tako vaspitao. I on je uvijek rvao, to je nešto što je usađeno u mene. No, za nešto ozbiljno, imenuj borca i nema tog koji nudi to što mi treba. Recimo, Charles Oliveira. Nema nikakve sumnje kako je dobar, ali borba protiv njega me ne uzbuđuje. Chandler je sjajno debitovao, ipak viđali smo ga nokautiranog, tako da me ne motiviše. Dos Anjos, Gaethje, Poirier, McGregor, sve su to bivši prvaci koje sam pobijedio i ne motivišu me”, obrazložio je po ko zna koji put slavni Dagestanac.

“Kad pričamo o GSP-u, on me motiviše, no to je gotova priča. 40 mu je godina i ostavimo ga sa strane. Svi ga volimo i kao borca i kao čovjeka, on je legenda i savršen predstavnik našeg sporta. Recimo to ovako, imamo Khabiba i imamo GSP-a. To je to”, zaključio je Khabib svoje izlaganje koje jasno ukazuje na to da se neće vratiti borbama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име