Khabib Islam
FOTO: The Straits Times
“Preuzeće diviziju i vladaće njome!”, izjavio je, između ostalog, penzionisani neprikosnoveni kralj lake kategorije UFC-a, Khabib Nurmagomedov.

Islam Makhachev će se ove godine po prvi put boriti još od sredine 2019. godine, a borac važi za jednog od najtalentovanijih na svijetu. Mnogi mu predviđaju svijetlu budućnost a tu vrstu pritiska mu je nametnuo i Khabib Nurmagomedov. Islam bi trebao nastupiti na UFC 259 protiv Drewa Dobera.

Uz njega će biti i najpoznatiji dagestanac današnjice koji ne krije ambicije njega i čitavog Islamovog tima koji ga već vide kao novog kralja lake kategorije UFC-a.

“Svi govore o Dustinu, Conoru, Chandleru, Gaethjeu i Oliveiri. No, do kraja godine to će se promijeniti. Ne vjerujem kako trenutno postoji iko ko može pobijediti Islama Makhacheva. On će preuzeti ovu diviziju i vladati njome”, rekao je Khabib ESPN dodavši: “Iskreno vjerujem kako dolazi njegova era.”

Slično je govorio i Khabibov pokojni otac, Abdulmanap Nurmagomedov, tvrdeći da će Islam Makhachev preuzeti tron čim se Khabib penzioniše.

“Ljudi trebaju shvatiti kako je ovaj momak prava mašina. Ako izostavimo mogućnost da ga uvijek neko može pogoditi nekim pravim udarcem, ne vidim ikoga ko ga može nadmašiti u bilo kojem segmentu našeg sporta. Sa malim rukavicama je sve moguće, no kažem vam da ne postoji borac koji Islama Makhacheva može nadmašiti na bodove. I ne šalim se”, sličan stav je iznio i glavni trener AKA tima, Javier Mendez.

Pogledajte kako je UFC opisao uspon Islama Makhacheva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име