Mani Pakjao
Mani Pakjao / Twitter

Filipinski bokser, Mani Pakjao, poražen je od Jordenisa Ugasa u meču održanom u Las Vegasu u okviru borbe za WBA Super titulu velter kategorije.

Odluka sudija je bila jednoglasna u korist Jordenisa Ugasa.

Filipinac se u ring vratio nakon dvije godine pauze nakon velike pobjede protiv Kita Turmana kojom je osvojio WBA pojas. Nakon ovog poraza pojas je proslijeđen Ugasu zbog toga što ga Filipinac nije branio titulu, pa je zbog neaktivnosti morao da ga preda. Pakjao je pokušao da ga povrati upravo od Ugasa, ali nije uspio.

Filipinac je priznao da je rival bio bolji i ostavio u neizvijesnosti sve po pitanju nastavka karijere, svojom izjavom nakon poraza.

-Ne znam da li je ovo kraj. Prvo ću se odmoriti, a onda donijeti tu odluku- izjavio je Mani Pakjao nakon meča.

Pakjao se već neko vrijeme okrenuo politici i uskoro se održavaju predsjednički izbori, za koje Filipinac još nije donio odluku da li će se kandidovati.

2 KOMENTARI

  1. Zasluženo dobio Kubanac iako sam svim srcem navijao za Menija…Slab mu je bio rad nogu, kao da se umrtvio…Mislio sam da Kubanac i ne osjeća njegove udarce, ali vidjelo se pred kraj da je lijepo otekao i čvoruge uz koju posjekotinu. 😁

  2. Meni je ovaj Ugas djelovao na ekranu duplo krupniji i duplo veći od njega…Dvije godine je pauzirao, a mlađi neće biti, više nego odličan za 43 godine. Para ima preko 200 miliona…..Vjerovatno ga ljubav prema boksu i dalje gura napred iako mu tijelo vene polako.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име