Mark Rattner o diskvalifikacijama
FOTO: Sportskeeda
Mark Rattner je objasnio situacije iz dvije uzastopne priredbe sa sličnim “incidentom” i različitim ishodom.

Nedelju dana nakon što je Petr Yan izgubio pojas diskvalifikacijom protiv Aljamain Sterlinga nakon što je upotrijebio ilegalan udarac koljenom gotovo istu grešku je naravio Eryk Anders u borbi protiv Darena Stewarta međutim Adners nije dikvalifikovan za razliku od ruskog borca, a o svemu tome govorio je potpredsjednik UFC-a Mark Rattner.

“U Yanovoj borbi, sudija je bio Mark Smith. On je osjetio kako je udarac koljenom bio namjeran. Kako Sterling nije mogao nastaviti, to je završilo diskvalifikacijom. Razlika ove subotnje borbe je u utisku Herba Deana. On je možda pretpostavio kako je Stewart, koji je podizao i spuštao svoju ruku, zapravo na neki način tražio to koljeno. Pretpostavio je kako ga je Anders nenamjerno pogodio. Zbog toga je borba bila ‘no contest‘. Da su u ovakvom slučaju odrađene pune dvije runde, išlo bi se na sudijsko bodovanje.

Ono najvažnije je utisak sudija, njihova presuda. On mora vidjeti i odlučiti, procijeniti radi li se o namjernom ili slučajnom udarcu. To svakako utiče na krajnji utisak. Ja lično mislim da je već u svlačionici potrebno dati detaljna uputstva i ozbiljno upozorenje. Ne samo za to, nego za sve prekršaje, poput hvatanja za ogradu ili kretanja prstima prema naprijed. I onda bez ikakvog upozorenje u borilištu to treba odmah sankcionisati“, objasnio je Mark Rattner svoje mišljenje o situacijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име