Martin Lewandowski roberto soldić
Martin Lewandowski i Roberto Soldić su razgovarali 40ak minuta a taj razgovor je snimio i podijelio na Instagramu prvi čovjek KSW-a.

Martin Lewandowski je sa Robertom pričao o mnogo čemu i načeo razne zanimljive teme. Jedna od njih je KSW-ova priredba u Hrvatskoj a Martin je otkrio da postoji mogućnost da se Roberto bori u Pulskoj Areni.

Ali krenućemo redom, njih dvojica su započeli razgovor komentarišući poslednji Robertov nastup na KSW 56 u kom je dominantno savladao veliki zvijezdu KSW-a Michala Materlu.

“Nisam skidao puno kilograma pa sam bio pun energije. Bio sam svjež i naučio sam iz prošlih grešaka. Iz zadnje sam borbe izvukao i puno iskustva te smatram da me prema naprijed mogu pogurati samo velika imena”, na početku je rekao Soldić da bi potom i pažljivo biranim riječima pričao o Materli.

“Jako ga poštujem. On je veliko ime i jedno takvo mi treba da budem što motiviraniji.”

Martin Lewandowski se nadovezao izjavom kako je iz njegove perspektive to bila “vrlo tužna borba”.

“Bilo teško gledati lika koji je sa nama izgradio ovu organizaciju. Bilo je to za mene jako čudno”, rekao je čelnik KSW-a Martin Lewandowski.

A Martinovu izjavu dopunio je Roberto:

“Zato i nisam uživao u ovoj borbi. Samo sam se došao boriti jer sam bio 14 mjeseci bez borbe, a trebao mi je novi nastup. Ovo je za mene samo sport. Šta god da se desi, znam da sam u ponedjeljak opet u dvorani. Pobjeda ili poraz, nije bitno jer ja sam borac. Nisam uživao. Samo sam odradio posao kojim se bavim.”

“Ne misliš li da bi se mogao pretrenirati?” – upitao ga je Martin Lewandowski.

“Ne, ovo je moj život. Treniram svaki dan. Ne znam što bih drugo radio.”

U nastavku je Martin Lewandowski postavljao pitanja a Roberto je odgovarao.

“Da nisi borac, čime bi se bavio?”

“Ja sam borac i ne vidim trenutno ništa drugo. No, možda se jednog dana nađem u ulozi trenera”, odgovorio je Soldić.

U istom razgovoru Roberto je otkrio da se u srednjoj kategoriji osjeća odlično.

“Mislim da sam bio malo snažniji jer nisam skidao puno kilograma. Dobro sam spavao, mogao sam jesti ugljene hidrate, ali i piti vode. U četvrtak sam popio tri litre, a to nije moguće kada nastupam u velteru.”

“Želiš li onda ostati u srednjoj ili kombinovati tu i velter kategoriju?”

“Vidjećemo što slijedi. Vidjeću sa svojim timom. Možda sam zbog raspona ruku premali za srednju kategoriju, ali vjerujem u sebe. Skidanje kilograma je bilo dobro. Radilo se o samo pet kilograma. Dobro sam se hranio i spavao. Bio sam svjež.”

Martin Lewandowski je potom otkrio kako u velter kategoriji postoji nekoliko opcija među kojima i Andrzej Grzebyk, nekadašnji prvak FEN promocije u velter i srednjoj kategoriji. Grzebyk je za KSW debitovao pobjedom nad Tomaszom Jakubiecom, a prošlog je vikenda nastupio na istom eventu kao i Soldić, ali je borbu protiv Mariusa Žaromskisa izgubio nakon što je već u prvoj rundi povrijedio nogu.

“Želim mu brz oporavak, velik je to borac. Tužno je to što mu se dogodilo, ali ovo je MMA i takve se stvari dešavanu”, poručio je Soldić Grzebyku.

Paul Daley je ime koje se takođe dugo spominje, a to nije izostalo ni ovog puta. Lewandowski je rekao kako je on već dosta truda uložio oko te priče, ali i da je Paul “već počeo povlačiti neke poteze”. Nakon toga je došla na red i priča o Mamedu Khalidovu i tituli srednje kategorije.

“Šta misliš, jesi li spreman za njega?”

“Vi recite i ja ću se boriti. Imam puno poštovanja za tog čovjeka. Čim sam potpisao za KSW, rekao sam Ivanu: ‘Vidi, Mamed je gledao moj meč.’ To je poput ostvarenja snova. Ako mi vi i menadžer kažete da se borim, ja ću se boriti. Spreman sam i to bi bila velika borba. Sviđa mi se, a svidjelo bi se i fanovima”, odgovorio je Soldić.

Robertovu izjavu je dopunio Martin Lewandowski.

“Sa tom bih borbom, tobom i Mamedom, mogao napuniti stadion. Možda iduće godine u igri i zaista bude stadion, ali ne u Poljskoj, već u tvojoj zemlji. Razmišljamo o Puli. Radiću na tome i možda se borba dogodi na stadionu. Vrijeme mora biti dobro”, otkrio je KSW-ov čelnik.

Soldić je na to samo dodao da je već od svog menadžera Ivana Dijakovića čuo da se radi o pulskoj Areni.

Cijeli razgovor Soldića i Lewandowskog pogledajte u prilogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име