mcgregor v poirier
Potencijalna borba za pojas McGregora i Poiriera će zavisiti od ishoda sastanka Dana Whitea i Khabiba Nurmagomedova koji je i dalje aktuelni prvak lake kategorije.

Khabib Nurmagomedov je nakon što je pobijedio Justina Gaethjea izjavio da odlazi u penziju ali se dva mjeseca kasnije njegovo ime još uvjek službeno navodi kao ime aktuelnog UFC prvaka lake kategorije.

“Neću vam lagati, lijepo je biti aktuelni prvak. No, titula će postati upražnjena i neko će me zamijeniti, a prvak ću vjerovatno biti sve do sastanka sa Danom Whiteom“, nedavno je otkrio Khabib koji bi se sljedećeg mjeseca u Abu Dhabiju trebao naći s Dana Whiteom na sastanku. Tema će biti nekoliko, od saradnje UFC-a i Khabibove promocije Eagle Fighting Championshipa a predsjednik UFC-a će sigurno pokušati da nagovori Khabiba na povratak u oktagon.

Ukoliko Dana ne uspije da nagovori Khabiba na povratak titula će ostati upražnjena a pretpostavke su da će borba za pojas biti upravo glavna borba na UFC 257 između Poiriera i McGregora.

Dustin Poirier smatra da bi pobjednik u njegovom meču sa Conorom McGregorom mogao postati novi prvak.

“Smatram da je Khabib čovjek od riječi. Ako je rekao da se penzionisao, onda se vjerojatno i penzioninsao. Imam osjećaj da bi se Conor i ja mogli boriti za pojas”, izjavio je ‘The Diamond‘ za BT Sportom.

“On je bivši prvak, a ja bivši privremeni prvak koji ponovo želi navući zlato oko struka. I moj i njegov posljednji poraz stigli su iz borbe sa aktuelnim, penzionisanim prvakom. Stoga, ne znam… Ali tu postoji priča koja se može ispričati sa puno ovakvih borbi. Uprkos svemu, pokušavam se ne zamarati takvim stvarima jer se u januaru borim sa jednim od najboljih na svijetu”, smatra Dustin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име