Michael Chandler v Kamaru Usman
FOTO: Sports Manor
Ako vam je ikada palo na pamet kako bi izgledalo kada bi Kamaru Usman i Michael Chandler odradili “grappling” meč sada imate prilike i da vidite kako to izgleda.

Kamaru Usman je borac kojem niko do sada nije uspio parirati u rvačkom dijelu kada su njegovi profesionalni MMA mečevi u pitanju, bori se u kategoriji do 77 kilograma (velter) i jedini borac u skorije vrijeme protiv kojeg njegova taktika nije bila rvanje je bila protiv Colbyja Covingtona no i njega je pobijedio.

Ako uzmemo u obzir da niko iz njegove kategorije nije mogao da mu brani rušenja i da mu parira u tom dijelu, koliko nevjerovatno zvuči da se Usmanovom rvanju odupre neko iz kategorije ispod njegove? Koliko god zvučalo nemoguće postoji jedan čovjek koji to može, u pitanju je Michael Chandler, novajlija u UFC-u i bivši prvak Bellatorove kategorije do 70 kg koji je nedavno debitovao brutalnim nokautom protiv Dan Hookera.

Zbog ovakvog rvanja Michael Chandler je pun samopouzdanja prozvao Khabib Nurmagomedova i tvrdio je da će ga “nadrvati” ukoliko do njihovog meča dođe a iz priloženog se može vidjeti da njegova priča itekako ima pokriće.

https://youtu.be/s2NKNZtuCCk

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име