Mike Jon Jones
FOTO: News Chant UK
U poslednje vrijeme se digla velika prašina oko odnosa Jon Jonesa i UFC-a i njegovog honorara za borbu sa Ngannouom a mišljenje o situaciji iznio je i Mike Winkeljohn, Jonesov trener.

Kako je poznato, Jon Jones ne namjerava ni krenuti u pregovore sa UFC-om ispod garantovanog honorara od deset miliona dolara što je više nego što je iko ikad dobio u UFC-u a takve zahtjeve nije imao ni Conor McGregor.

Svoj stav o cijeloj situaciji iznio je Jonesov trener, Mike.

“Ova borba mogla bi vrlo lako biti velika kao svojevremeno neki Mayweatherovi mečevi. Koliko je Mayweather zarađivao? Sto miliona? No, on je bio sam svoj prometor, tako da Jon nešto mora podijeliti sa UFC-om. No, ne vidim zašto ne bi dobio 50 miliona dolara za tu borbu. UFC bi u tom slučaju svejedno zaradio i bio mi u stanju platiti sve što treba te krenuti naprijed. UFC-u treba zvijezda poput Jonesa. Conor McGregor je jedno vrijeme bio taj čovjek, no on je pao. Takva velika imena su ono što UFC-u donosi novac”, rekao je Mike Winkeljohn, čovjek koji podržava zahjeve svog borca te dodao:

“Gledajte, svi znamo da je Dana najbolji na svijetu u ovom poslu, nema nikakve sumnje oko toga. I to je tako sa razlogom. Isto kao što je sa razlogom i Jon Jones najbolji borac svijeta. Svako od njih želi nekim svojim putem. I to je sad ova igra. Jon ima dvije igre. Jedna je borba protiv Francisa, a druga je igra sa UFC-om.

Na UFC-u je da odluče koliko PPV-a žele prodati i koliko im Jon vrijedi. Sa druge strane, Jon mora odabrati koja je tačka vrijedna rizika i na kojoj može dobiti motivaciju za nastaviti i rizikovati svu ostavštinu koju već ima, a to je ta da je on najbolji koji se ikad bavio ovim sportom. Uvijek postoji taj rizik. Sad je samo pitanje koliko je novca potrebno da bi on bio spreman prihvatiti taj rizik.”, zaključio je Mike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име