Mike Tyson vs Roy Jones
Neoficijalni poster za borbu između "Iron Mike-a" i "Captain Hook-a".
Mike Tyson i Roy Jones Jr. su se prije njihove povratničke borbe složili oko jednog, a to je da nikako nisu zadovoljni sa komentarima pred njihov meč.

Tačno četiri nedelje je ostalo do 28 novembra kada je u ring ući legendarni Mike Tyson i Roy Jones Jr. koji će odraditi egzibicioni meč na osam rundi u trajanju od po dva minuta.

Upravo ova pravila su razljutila oba boksera, jer su se oni nadali meču što bliže profesionalnom boksu.

Najviše od svega im je zasmetala odluka komisije Nevade da trajanje rundi bude skraćeno sa tri na dva minuta.

“Vjerujem da imaju svoje razloge, ali na runde od dvije minute se bore žene. No, to je nešto što je iznad mene pa ko sam ja da pričam o tome. Ja sam srećan da ćemo se uopšte boriti”, rekao je Mike Tyson.

Roy Jones se nadovezao na Mikeov komentar: “Nisam srećan što imamo pravila za žene. Ko želi runde od dvije minute? Mi nismo žene, mi smo duo koji se nalazi među najboljima ikad. Ne vidim razlog zašto su skratili runde, to pravilo ne pomaže ni meni ni njemu. Samo vara i laže fanove koji su uzbuđeni oko meča. Prednost za sve bi bila da su runde od tri minute.”

Mike Tyson
Mike Tyson i Roy Jones Jr.

Druga stvar oko koje su se složili je da im smeta ono po pitanju egzibicionog meča jer, iako se meč službeno vodi kao egzibicioni, oni su ubijeđeni da će u ringu da pokažu sve što znaju i umiju, bez trunke suzdržavanja. I jedan i drugi su uvjereni da onaj sa druge strane neće popustiti i nemaju namjeru paziti protivnika.

“Ne znam što ljudi pričaju, kako ovo nije prava borba. Pa imate Mikea Tysona i Roya Jonesa. Ja dolazim da se borim, on dolazi da se bori, to je sve što trebate da znatr”, obratio se Mike Tyson fanovima.

Opet se Jones nadovezao sa jako sličnim stavom o temi:

“Prije svega bih se htio obratiti svima koji misle da je lako ući u ring sa Mikeom Tysonom. Posljednji tip koji je s njim radio egzibiciju je završio na podu u prvoj rundi. Ako toga niste svjesni, sa vama nešto nije u redu. Ko može ući u ring s Mikeom Tysonom, jednim od najvećih ikad i onda sam sebi reći da je to egzibicija? Rukavice od 12 unci, bez kaciga? Zaista, egzibicija? Ljudi, budite realni.”, jasan je bio Roy Jones Jr.

Mike Tyson i Roy Jones će se ipak morati boriti protiv pravila komisije. Napomenuto im je u uputstvima koje su dobili da će meč biti prekinut pri prvoj ozbiljnoj posjekotini ili nanijetoj šteti. Komisija radi dobar posao sa uputstvima koji je u cilju ovijh boraca koji se nalaze u šestoj deceniji života.

Tyson sa svoje 54 godine i Jones sa 51 vjeruju da će im komisija dozvoliti da rade ono što fanovi žele vidjeti.

2 KOMENTARI

  1. Ne razumijem sto se ovoliko prasine dize oko ovoga. Od kako je zakazana borba samo nesto pisu, bune se itd. Uslovi su takvi i cao. Koliko sam jedva cekao ovaj mec toliko me smorio sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име