Miloš Janičić
FOTO: oktagonmma Instagram
Miloš Janičić je ostvario četrnaestu pobjedu u profesionalnoj karijeri završnicom u trećoj rundi protiv iskusnog češkog borca Jaroslava Pokornija.

Za ponajboljeg crnogorskog MMA borca ovo je bila 14. pobjeda u profesionalnoj karijeri uz tri poraza, a još jedna u nizu koja je završena prekidom budući da je naš borac svaku pobjedu ostvario predajom protivnika, nokautom ili prekidom sudije.

U prvoj rundi gledali smo jako kompetitivan meč, na početku su borci krenuli oprezno, Miloš Janičić je dosta više i preciznije pogađao, no Jaroslav je imao nekoliko rušenja iz kojih nije uspijevao da naškodi Janičiću, a imao je crnogorski borac i pokušaj završnice u par navrata ali ipak je to prepoznao češki borac.

Druga runda je protekla u znaku Miloša Janičića, osim što je izazivao Jaroslava na borbu na nogama i u parteru, bio je još ubjedljiviji, pogodio je dosta čistih udaraca, nekoliko sjajnih kombinacija i kao i u prvoj rundi, imao nekoliko situacija nakon rušenja Pokornija da “submissionom” završi meč ali se čeh uspio izvući.

U trećoj rundi je Miloš Janičić totalno izdominirao Jaroslava, dobro je pogađao prednjim direktom, povezivao kombinacije i pravo je čudo kako je čeh ostao na nogama. Nakon serije udaraca Janičića, čeh je opet krenuo u rušenje ali ovog puta je to Miloš prepoznao na vrijeme, odbranio rušenje i uputio kanonadu udaraca, nakon koje se Jaroslav ustao, na nogama ponovo bio nemoćan i očajnički krenuo u rušenje ali svježiji i dominantniji Miloš Janičić je još jednom pokazao kakav je majstor brazilske džiu džice, uhvatio “heel hook” i natjerao Pokornija da tapka.

Miloš Janičić
Nemanja Milošević, Miloš Janičić i Dimitrije Džankić
Izvor: Priivana arhiva

Nakon borbe, Janičić je izjavio da jako poštuje Jaroslava, kao i da ga je stavio na test kakav nije do sada niko u njegovoj karijeri, ali da gleda naprijed, da ne preza od borbe ni sa šampionima Oktagon MMA organizacije, i zahvalio se svojim trenerima, sparing partnerima i ljudima koji ga podržavaju.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име