Francis Ngannou champ
FOTO: Twitter
Francis Ngannou je ušao u borbu sa Miočićem čak 13 kilograma lakši od svog protivnika, i smatra da to za njega nije bila nikakva prednost već skroz suprotno od toga.

“Ne, osjetio sam to kao neki hendikep jer sam zapravo htio biti lakši. Gledajući njegov posljednji meč sa Cormierom, vidjelo se da je on lakši. Bio je brz i kondicijski vrhunski pripremljen, a to je nešto sa čime se nisam htio nositi. Znao sam da je ispred mene veliki izazov i zbog toga sam se fokusirao na kondicijsku pripremljenost. To nije bila prednost za mene. Ponavljam, htio sam biti lakši i da mogu izgubiti 9-10 kilograma, to bih i napravio”, izjavio je Ngannou nakon UFC-a 260 te odgovorio na pitanje da li je osjetio neku razliku u udarcima Stipe Miočića:

“Ne. Ni malo. Jedina razlika je bila ta što u ovu borbu nisam ušao sa pristupom “idem da mu otkinem glavu”. Samo sam se htio boriti i to sam radio znajući da Stipe može izdržati udarac. A jednom kada sam ga pogodio, rekao sam sebi da nema potrebe da žurim. Nisam mu htio dati priliku za kontru ili nešto drugo. Znao sam da će čekati moj napad za kontru ili rušenje, ali sam ovoga puta odlučio biti strpljiviji znajući da bi ga to moglo psihički slomiti.”

“Stipe je dokazao da je jedan čvrst lik i toga sam bio svjestan. Zamalo sam ga imao i u prvoj rundi. Da to nije bio on, nego neko drugi – taj ne bi ustao. On je jako čvrst i nisam mu htio dati šansu da se vrati”, objasnio je Francis Ngannou.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име