Patricio Freire vs Michael Chandler
Patricio Freire je u svojoj izjavi rekao da odlazak Michael Chandlera po njemu ima smisla, takođe smatra da ništa lošiji nisu borci u Bellatoru od onih u UFC-u.

Tek prvu borbu ove godine odradiće Bellatorov prvak perolake i lake kategorije Patricio Freire poznatiji kao “Pitbull”. Nastupiće u Bellatorovom turniru do 66 kilograma protiv Pedra Carvahala, ali osim nastupa u turniru brani pojas perolake kategorije u istom, jer su takva pravila Bellatora.

Patricio Freire nije mogao izbjeći aktuelni temu u UFC-u a to je odlazak Michael Chandlera, njegovog bivšeg protivnika u najelitniju svjetsku promociju. Pitbull je upravo Chandleru oduzeo titulu lake kategorije, da bi se Michael Chandler nakon toga odlučio da potpiše za UFC a taj potez Chandlera je pohvalio aktuelni prvak Bellatorove lake i perolake kategorije.

“To je bio sjajan posao za Chandlera. On tamo može pobijediti sve te protivnike. Sjajan je borac i ima sve što je potrebno za savladati ih”, rekao je Patricio Freire tijekom Bellatorove konferencije za medije, te dodao:

“Da vam budem iskren, to je jedini pravi način za saznati ko je najbolji na svijetu u kojoj kategoriji, da imamo borbe između promocija. Bez toga možemo u nedogled razmišljati ko je najbolji jer nemaš dokaz da si to ti, ako si najbolji u jednoj organizaciji. Ja sam lično spreman dokazati da sam najbolji na svijetu, a ne samo u Bellatoru i na taj ispit sam spreman u bilo kojem trenutku.”

Ako njega pitamo smatra da o njegovoj teoriji dovoljno govori da je odmah nakon potpisa bio rezerva za meč za titulu i što će se več u prvom nastupu za UFC boriti protiv nekog od najboljih boraca na svijetu.

“To samo potvrđuje kako su borci u Bellatoru opaki. Napustio nas je dobar borac i tamo je odmah kandidat za titulu. To dokazuje ono što mi zapravo već duže vrijeme znamo. Bellatorovi borci dobri su kao i svi ostali, ako ne i bolji. Nije to stvar promocije, to je stvar boraca”, razjasnio je svoj stav Patricio Freire.

Patricio Freire svoju titulu prvaka lake kategorije u Bellatoru još uvjek nije branio i nije poznato kako bi mogao. Za promociju je trenutno najvažnije da odrade ovaj turnir perolake kategorije koji započinje 16 boraca. Pitbul je u prvom kolu turnira pobijedio Juana Archuletu koji je ove godine postao prvak bantam(do 61kg) kategorije u Bellatoru. A pred njim su još tri ispita kojima bi dokazao da je najbolji u promociji od svih boraca do 66 kilograma. Titulu prvaka perolake kategorije drži od početka 2017. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име