Paulo Costa je burno reagovao na izjave Rumble Johnsona vezane za njega.

Paulo Costa je skoro prvi put poražen u karijeri. Poraz mu je nanio Israel Adesanya, a od te borbe znajući svi su očekivali otvoreni rat i raj za MMA fanove, a borba je protekla u totalnoj dominaciji aktuelnog šampiona Israela Adesanye.

No da stvar bude gora, Israel se nakon što je završio brazilca ponašao nesportski, što je pored prvog poraza u karije Costi dodatno zasmetalo, te od dana kada je poražen traži revanš, a Adesanya na to odgovara isključivo provokacijama.

U moru komentara, jedan je zapao za oko Paulu Costi, a komentar o kome se radi dao je iskusni borac Anthony “Rumble” Johnson. On je komentarisao to da što je Paulo Costa smatrao premršavim Adesanyu i da se na to baziralo njegovo prozivanje protivnika prije borbe, a na kraju se uvrijedio zbog nesportskog ponašanja Israela nakon borbe.

“Biti mršav svakako ima svojih nedostataka. Između ostalog, ne raumijem zašto se Costa toliko uvrijedio zbog onoga što mu je Adesanya uradio nakon borbe. Odmah sam pomislio kako nema smisla biti ljut nakon svega što je on prije borbe govorio Israelu. Zbog toga što te osramotio? Čovječe, odrasti. Tako je kako je. Osim toga, nakon onakvog nastupa nemaš nikakvo utemeljenje za traženje revanša. To ti nije pametno niti će ti uspjeti”, komentarisao je Rumble ponašanje brazilca nakon borbe.

Nešto kasnije Paulo Costa je odgovorio na Twitteru.

“Moronu, začepi. Ti ne znaš u kojoj se kategoriji trebaš boriti”, je bio odgovor brazilca.

A Johnson, ciji se povratak u octagon ocekuje na proljece iduce godine odgovorio mu je na nacin koji inace nije njegov stil, ali svakako nije nešto na šta će Costa ostadi ravnodušan.

“Ne volim ovako raspravljati, no posljednja velika crna ki*a s kojom si se susreo je tvoje dupe odradila u doggy styleu. Tvoje ime od tada je labavo dupe. Što želiš iduće, misionarski sa mnom? Poštujem te, ali nekad trebaš znati svoju ulogu. Ja nisam taj, momče”, napisao je Rumble na svom oficijalnom twitter profilu.

Paulo Costa se vratio treninzima, ali teško da će posle neslavnog nastupa u borbi za titulu uskoro dobiti sličnu priliku, te će svoju drugu priliku morati zaslužiti unutar kaveza.

Paulo Costa
Israel Adesanya i Paulo Costa nakon borbe za pojas.