Radošević
Meridianbet: Predrag Radošević
Predrag Radošević se smatra jednim od najboljih crnogorskih boksera. Predrag se već dva puta borio za titulu prvaka svijeta, a osvojio je i WBO titulu prvaka Evrope.

Radošević je kao profesionalac ostvario 34 pobjede i pretrpio 3 poraza. Oba meča za titulu svjetskog šampiona su se završili u protivničku korist, odnosno korist Feliksa Šturma i Lijama Smita. Treći poraz je doživio kada je branio titulu WBO prvaka Evrope, a boksovao je protiv Džame Saidija.

Nakon osvajanja evropske WBO titule, Crnogorski olimpijski komitet je izabrao Predraga za najboljeg sportistu Crne Gore.

Radošević je skoro dobio prijatno iznenađenje, odnosno poziv za povratak u ring i to od Feliksa Šturma koji ga je pobijedio u borbi za svjetsku IBF titulu.

“Obradovao me poziv Feliksa Šturma koji mi je predložio da se vratim u ring na profesionalnoj reviji koju organiziju on i Ismail Ozen Oto. Borbe će se održati u decembru, istovremeno će se u ring vratiti i Šturm. Za sada još uvijek nije poznato da li će meč koji ću imati biti za rejting, ili će na talonu biti neka od evropskih ili svjetskih titula”, rekao je Predrag a potom nastavio:

“Sa mnogo entuzijazma nastavljam sa pripremama. Cilj je da maksimalno spreman dočekam profi reviju u Njemačkoj, a san da dođem u situaciju da se još jednom, treći put u karijeri, borim za titulu prvaka svijeta u nekoj od prestižnih verzija. Istovremeno, Šturm je predložio da se u periodu koji slijedi napravi saradnja, da se povežu Njemačka i Crna Gora, a sve u cilju unapređenja kvaliteta boksa u obije države. Ovaj plan me je takođe obradovao i trenutno je u fazi razrade detalja i vidova saradnje”.