rafael dos anjos choke khabib nurmagomedov
Rafael dos Anjos, bivši UFC prvak prisjetio se svoje borbe sa Khabibom i dao zaključak da smatra da je on bio najbliži tome da pobijedi još uvjek neporaženog dagestanca.

Borili su se u aprilu sada već daleke 2014. godine kada je brazilac imao pet pobjeda u nizu, khabib je bio na 5-0 u UFC-u i držao skor od 21-0.

Nakon tri runde po pet minuta Khabib je uvjerljivo savladao Rafael dos Anjosa sudijskom odlukom i već tada je pokazao da je na putu da postane prvak.

Uprkos dominatnoj pobjedi u ovom meču je bila jedna nepovoljna situacija po Khabiba kada je Rafael dos Anjos uhvatio giljotinu a na sekundu je izgledalo kao da bi čak mogai predati meč.

“Khabib je rekao da nije zainteresovan za meč sa Conorom i Dustinom jer je obojicu ugušio. Mene nije. Zapravo sam ja njega natjerao na hrkanje sve dok ga proklizavanje rebara nije spasilo od spavanja. Pošteno me pobijedio, ali niko nije došao bliže od mene da zaustavi prvaka. Moj je plan bio takav da pobijedim njegovog brata i ponovno napadnem taj vrat. No taj je plan propao zbog stvari koje nisu bile pod mojom kontrolom. Nastaviću oštriti svoje alate da budem spreman ako se odluči vratiti i ako izabere mene”, prisjetio se dos Anjos u svojoj izjavi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име