Robert Whittaker
Robert Whittaker tvrdi da je Israel Adesanya protiv njega imao jako uticaj na njega prije same borbe “trash talkom”.

Na UFC 254 Robert Whittaker je dominantno savladao Jareda Cannoniera i podsjetio sve njegove fanove na njegove najbolje izvedbe i tom pobjedom vrlo vjerovatno obezbijedio sebi novu priliku za povratak pojasa protiv čovjeka koji mu je isti oduzeo i aktuelnog prvaka – Israela Adesanye.

Robert Whittaker je poražen od Adesanye na UFC 243 koji je na stadionu u Melbouerneu u Australiji gledalo u 57 hiljada ljudi. Kako kaže Whittaker, priča oko borbe između njega kao Australijanca i borca sa Novog Zelanda i sav pritisak medija nisu pozitivno uticali na njega prije borbe.

Uz svu medijsku pažnju, i pritisak, Adesanya je krenuo sa trash talkom u kojem se Novozelanđanin a porijeklom Nigerijac ponašao ravnodušno, a to je kako “bobby knuckles” sada priznaje uticalo na njegov performans u samom meču.

“Mislim kako je to svakako imalo uticaja, zapravo bilo je ono na vrhu, ono što je prelilo čašu. Samo jedna dodatna stvar koja je završila na gomili onoga što je već stvaralo haos u mojoj glavi. Ušao mi je u glavu. Ne mogu odbaciti uticaj istog, kao niti cijelog hypea koji je postojao uz borbu te pažnju kakva je oko nas dvojice bile u Australiji. Veličini same priredbe, veličina stadiona, sve je to bilo masivno. Odjednom mi se sve samo srušilo i sigurno je odigralo ulogu, lagao bih da kažem kako nije. No, zapravo je bilo samo ono nešto na vrhu, nikako onaj glavni pokretni faktor”, izjavio je Robert Whittaker u razgovoru za MMA Tonight.

Borba je imala dug uvod, a kao glavna borba večeri imala je i malu turneju a to se borcu kao što je Robert Whittaker nikako nije dopalo. On je čovjek kome je na prvom mjestu porodica, pa sport, a to mu je kao takvom predstavljalo opterećenje.

“U jednom trenutku sam se osjećao kao da smo u političkoj debati. Idemo od mjesta do mjesta i iznosimo svoje razmišljanje uz cilj da oduševimo publiku. Nije mi to ništa imalo smisla i mrzio sam taj dio posla, to nije sport”, iskren je bio Whittaker uz pojašnjenje kako smatra da bi mogao biti dobar u tome, ali ipak on to ne želi:

“Kad bi ovaj igra predstavljala borbu riječima, mislim da bih mogao biti dobar u tome, no to nije to. Lako se možete izgubiti u tome svemu, izgubiti fokus jer se počnete osjećati kao da radite dva posla umjesto jednog.”

Israel Adesanya se i dalje nije oglasio vezano za potencijalni revanš sa Robert Whittakera, a nije dao ni komentar na njegovu borbu sa Jaredom Cannonierom kog je već vidio kao svog idućeg protivnika, već je samo kratko izjavio kako mu je žao što se protiv Cannoniera neće boriti.

Adesanya ima i dalje otvorenu opciju za odlazak u polutešku, gdje mu je aktuelni šampion Jan Blachowicz poslao primamljivu ponudu i pozvao ga da mu oduzme titulu.

Ipak veliki broj fanova se nada revanšu između Whittaker i Adesanye a Robert je svojim pobjedama nad Darrenom Tillom i Jaredom Cannonierom to sigurno zaslužio.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име