yoel romero
Yoel Romero je konačno oktrio detalje otkaza koji je šokirao MMA fanove širom svijeta.

Bivši UFC borac kojem je poslednji nastup u najelitnijoj svjetskoj MMA promociji bio napad na titulu i dalje aktuelnog šampiona srednje kategorije Israel Adesanye odlučio je ispričati iz svog ugla priču o otkazu.

“Prije svega, bilo je to nešto potpuno neočekivano”, započeo je Romero objašnjavajući ESPN-u UFC-ovu odluku.

romero

“Već sam bio u jakom treningu i pripremao sam se. Već smo i razmišljali o borbi u januaru ili februaru. Opcije su bile i srednja i poluteška. Gledali smo prema borbama sa TOP 3 borca u tim kategorijama. To su i moji menadžeri objasnili UFC-u”, započeo je Romero svoju priču i nastavio:

“Htjeli su da se borim sa Uriahom Hallom ili Derekom Brunsonom, no mi smo im objasnili da to za mene nema smisla. Nema smisla da se borim sa tim mladićima. Imali smo ideju koju smo jurili- svjetsku titulu. A obzirom na to kako smo trenirali i radili, znali smo da nas jedna ili dvije borbe dijele do napada na pojas. Naše mišljenje je bilo da su borbe sa likovima iz donjeg dijela UFC-ovog rankinga korak nazad, a ne naprijed.”

To je bio dio razgovora sa UFC-om koji se ticao srednje kategorije, ali kako Yoel Romero i njegov tim nisu uspjeli uvjeriti UFC okrenuli su se pregovorima za borbu u poluteškoj kategoriji.

“Moji menadžeri i UFC su se natezali i nikako se nisu uspijevali usuglasiti. U jednom su nam trenutku došli sa ponudom za Johnnyja Walkera, ali u toj smo kategoriji htjeli pobjednika iz borbe ‘Marrete’ (Thiaga Santosa) i Glovera (Teixeire)… Moji menadžeri su u početku govorili da želimo Dominicka Reyesa, Teixeiru, ‘Marretu’ ili Anthonyja Smitha. I tako je trajala ta rasprava… Onda su me odjednom kontaktirali kako bi mi rekli da dogovor nije postignut i da će me otpustiti. To nisam očekivao. Trenirao sam takvim intenzitetom da bih prošao kroz naredna dva protivnika, došao do revanša sa Israelom Adesanyom i onda mu otkinuo glavu”, prepričao je Romero koji će sa 43. godine svoju karijeru nastaviti kao Bellatorov poluteškaš.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име