Rus protiv Amerikanca u Beogradu, 26.8.

0
195
Rus
Foto: Jovan Marković

Rus Murat Gasijev i Amerikanac Karlos Velč, boriće se za WBA pojas 26. avgusta u Beogradu, tj u ringu koji će biti smješten u Beogradu na vodi.

“Gvozdeni”, kako je nadimak Rusu iz Osetije, u karijeri ima fenomenalne rezultate, pošto je od 28 borbi u 21 pobjedio tehničkim nokautom. Jedini poraz doživio je od akutelnog svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji Aleksandra Usika, ali kada su se borili u finalu kruzer svjetske serije još 2018. godine.

Poslednju borbu Murat je imao prije skoro godinu dana, a izuzetno je motivisan pred duel sa 42-godišnjim bokserom iz SAD.

Rus

“Samo pozitivne emocije, jedva čekam da uđem u ring u Beogradu. Prvenstveno bih htio da se zahvalim Ruskoj Federaciji, Bokserskom savezu Srbije i Svjetskoj promociji boksa za ovaj događaj. Siguran sam da će biti sjajno veče i odličan meč i pokazaću svoj maksimum. Biće to fantastičan događaj za ljubitelje boksa”, istakao je Gasijev.

Nakon obilaska Beograda, uputio se Murat na Zlatibor, gdje će obaviti završne pripreme. Utisci o Srbiji su odlični.

“Prvi put sam u Srbiji, koja je jako lijepa zemlja sa dobrim i ljubaznim, plemenitim ljudima. Ovdje se ne osjećam kao gost, izuzetno mi je prijatno, kao da nikad nisam otišao od kuće”, naglasio je Murat.

Odlučio je da krene stopama svog idola sa kojim dijeli nadimak, Majka Tajsona. Energiju sa uličnih borbi riješio je kanališe i postao je profesionalac, ali mu boks nije bio prvi sport.

Rus
Murat Gasijev pozira ispred Beograda na vodi

“Želeo sam da budem kao Muhamed Ali i Majk Tajson. Prije boksa sam igrao fudbal, bavio se rvanjem i džudom. Ipak, boks je najbliži mom karakteru”, objasnio je Gasijev.

SA 18 godina je Murat počeo profi karijeru, sa 25 došao je naslova najboljeg na planeti, a i dalje je gladan trijumfa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име