scott coker yoel romero
Predsjednik Bellatora, Scott Coker u samo par dana promijenio mišljenje i donio odluku da ipak potpiše veliku zvijezdu UFC-a.

Nakon što je objavljeno da Yoel Romero više nije član UFC-a kao njegova buduća promocija nametnuo se Bellator, što je predsjednik konkurentske promocije UFC-a Scott Coker demantovao ali je brzo promijenio mišljenje i potpisao borca.

Predsjednik Bellatora je izjavio da je zadovoljan svojim rosterom te je izgledalo kao da je na fin način odbio Yoel Romera, da bi pet dana kasnije Romero potpisao za Bellator a njihov prvi čovjek je objasnio kako su se stvari odvijale.

“Yoel je započeo sarađivati sa nama još u Strikeforceu 2008. godine. Dio mene je htio ovo realizirati, a dio nije. Nakon što smo potpisali ugovor s ‘Rumbleom’ (Anthonyjem Johnsonom), imali smo priliku istu stvar napraviti i sa aYoelom, ali smo ga preskočili. Iskreno, količina podrške koju je zbog dolaska ka nama dobijao kroz društvene kanale bila je zaista impresivna. Svi su željeli vidjeti borbu Romera i Johnsona.”, započeo je Scott Coker svoje objašnjenje i nastavio:

“Stoga sam se odlučio sastati sa svojim timom. Reći ću vam jednu stvar o ovom sitiuaciji koju ljudi zapravo ne shvataju – iako smo rekli da ga nećemo dovesti, mi svakodnevno komuniciramo o našim potencijalnim članovima. A Yoelovo ime se stalno pojavljivalo. Na kraju sam jednostavno rekao: ‘Znate šta? Hajdemo to napraviti'”, objasnio je Coker.

Predsjednik Bellatora istakao je u istom razgovoru kako potencijalni meč sa ‘Rumbleom’ nije jedini razlog zbog kog su doveli kubanskog veterana i legendu MMA sporta.

“On je sjajan talenat i još uvijek netko ko je vrlo opasan. Definitivno se još može boriti. Na kraju mi je drago što smo ga doveli. Već sam imao razgovor sa njim i bio je sjajan. Čini mi se kao dobar i vrlo zreo lik”, dodao je Scott.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име