Silva: UFC ne poštuje borce, iskoriste te, pa te šutnu

0
28
silva
Rick Tittle/twitter Anderson Silva
Brazilsko-američki borac Anderson Silva, popularni Pauk, jedan od najboljih MMA boraca svih vremena, pričao je o UFC organizaciji.

On se penzionisao 2020. godine nakon tri uzastopna poraza, i napokon je otvoreno govorio o UFC organizaciji.

“Kada sam završio UFC karijeru svi su, a pogotovo Dejna Vajt, rekli da više ne mogu da se borim, govorili su da sam mator i užasan borac i osjećam nepoštovanje jer nema veze šta se dogodilo, borba je borba. Nekad pobijediš nekad izgubiš. Kada u MMA napraviš uspijeh jedino što možeš da dobiješ je poštovanje. Ja to poštovanje ne dobijam. Ne zanima me kada sam prestao da se borim, prestaću kada ja kažem da je gotovo, to niko drugi ne može da uradi umjesto mene. Niko”, rekao Anderson Silva.

Silva je imao je boks meč sa živom legendom Hulijom Sezarom Čavesom i slavio odlukom sudija, a zatim je odnio pobjedu u borbi sa Titom Ortizom.

“UFC ne poštuje borce i njihovu zaostavštinu. Iskoriste te, pa te šutnu. Kada više nisi sa njima, pokušavaju da te unište do te mjere da se nigdje više ne boriš. To se mnogima desilo i ljudi ne pričaju o tome. Imao sam dobre momente i loše u UFC, a loši momenti su uvijek oni iza scene. Kada uđem u oktagon, tada sam najbolji, tada imam kontrolu”, izjavio je Silva.

A zatim se osvrnuo i na zarađeni novac od borbe.

“Moj boks meč u Meksiku mi je donio više novca nego poslednje tri UFC borbe. Ne volim da pričam o tome jer ispada da ogovaram UFC sada kada nisam dio priče. Nekada je UFC bio dobar za mene, a nekada ja za njih i sada je gotovo, a bitno je znati da sve što govorim govorim iz iskustva”, smatra Silva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име