Stipe Miočić
Stipe Miočić je aktuelni prvak UFC teške kategorije koji je dao svoj komentar na večerašnji main event UFC 254.

U očima kladionica i bookmakera Khabib je veliki favorit, dok drugi poznavaoci MMA smatraju da je borba između njega i Justina jako nezahvalna za prognozu.

Dosta ljudi su Gaethjea imenovali kao najteži match up za Khabiba, a svoje mišljenje o borbi koja nas očekuje večeras u Abu Dhabiju dao je i UFC prvak teške kategorije Stipe Miočić.

Stipe je bio gost u The Players Tribunea pa je putem društvene mreže twitter odgovarao fanovima na najzanimljivoja pitanja, a jedno od tih pitanja je bilo kako popularni vatrogasac iz Ohija progozira večerašnji main event UFC-a 254.

“Prije svega moram reći da sam jako loš u prognozama. Obično je uvijek suprotno od onoga što kažem i zato se nikad ne kladim na borbe, ali ni na druge sportove”, iskreno se ogradio Miočić u startu odgovora na ovo pitanje, te dodao:

“Mislim da bi nam njih dvojica mogli ponuditi vrlo uzbudljivu borbu. Khabib je životinja. Sruši vas i onda je na vama poput neke ogrtača, ali ogrtača koja vas ne prestaje udarati i tjerati da se ne osjećate ugodno. A Gaethje? Taj lik je igračina, on se uvijek dolazi boriti i bacati bombe. Volim kako se bori i daje sve od sebe. No, ovo je borba i svašta se može dogoditi. Nije bitno koliko je neko dobar, dovoljan je jedan udarac. Osjetio sam to na sopstvenoj koži, nekoliko puta i mogu reći da nije zabavno. Biće uzbudljivo, puno akcije i obojica će dati sve od sebe. Definitivno ću gledati taj meč”, zaključio je Stipe Miočić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име