UFC 254
UFC 254 nije prošao najbolje kada je u pitanju jedan od glavnih finansijskih prihoda od kako se održavaju eventi bez publike, a to je prodaja PPV(pay per view).

Po poslednjim podacima UFC 254 je prodat u 675 hiljada američkih domaćinstava. Dana White, predsjednik UFC-a nedeljama prije UFC 254 uvjeravao je medije da je ispred njih jedan od najvećih programa UFC-a koji su do sada organizovali, kao i da očekuju ogromnu gledanost na svjetskom nivou.

Ipak, Dana White je bio iskren i rekao je da ga plaši gledanost putem PPV-a u Americi, budući da se event nije održavao u uobičajenom terminu. Zavisno u kom dijelu Amerike se nalazite, UFC 254 je emitovan sa početkom od 11-14h . Nama koji smo do sada ostajali budni do kasno u noć da bi gledali UFC-ove događaje je to zvučalo super, ali amerikancima nije što pokazuju i brojke.

Strah Dane Whitea se izgleda obistinio, ako uzmemo u obzir prve neslužbene podatke o prodaji PPV-a. Broj prodat PPV-a zapravo i nije loš,u Americi su prodali 675 hiljada ali iz UFC-a su očekivali da uprkos lošem terminu za podneblje amerike broj ode na preko milion prodatih PPV-a, te UFC sigurno neće biti zadovoljan.

Nažalost za sada ne postoji ni neslužbena informacija o broju prodatih PPV-a za ostatak svijeta, a tu je UFC odradio sigurno dobar posao, mada sa finansijke strane to UFC-u ne znači mnogo jer cijena PPV-a van amerike ostaje ista, po ranije dogovorenoj cijeni bez obzira na gledanost.

Dosta UFC evenata je prošlo mnogo bolje sa prodajom PPV-a u americi od UFC 254, a neki od njih su UFC 251 koji je predvodila borba između Kamaru Usmana i Jorgea Masvidala koji je kupljen u 1,3 miliona primjeraka, UFC 246 sa glavnom borbom između Conora McGregora i Donalda Cerrone oko milion primjeraka, UFC 249 (Ferguson vs. Gaethje) i UFC 253 (Adesanya vs. Costa) su za mali broj uspješniji od UFC 254 a prodati u oko 700 hiljada primjeraka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име