Vasyl Lomachenko prije borbe sa Teofimom Lopezom daje ljutite izjave, i očito je da će u ći u ovaj meč u raspoloženju koje za njega nije uobičajeno.

Lomachenko i Lopez će ukrstiti rukavice ovog vikenda. To će biti duel u kojem su ulog tri elitna svjetska pojasa kao i pojas časopisa The ring. Nakon ovog meča pobjedniku za zvanje apsolutnog prvaka svijeta ostaje WBC pojas koji je u vlasništvu Devina Haneya, a braniće ga protiv 7. februara protiv pobjednika iz ovog meča.

Ono što će razlikovati ovaj meč od ostalih u kojim nastupa ukrajinski bokser je raspoloženje u kojem će ovaj bokser ući u meč. Vasy Lomachenko nije borac koji je poznat po “trash talku” ali je ovaj put naišao na protivnika koji jeste, što ga je dovelo do neuobičajenih izjava za njega i sigurno je da će u ovaj meč ući sa većim frustracijama nego u ostale.

“Želim ga prebiti, zaista ga ozbiljno želim prebiti. Želim da se nakon meča jako loše osjeća. Njegov otac smatra kako je on superzvijezda poput Tysona Furyja i otuda sav taj “trash talk“. Ponašaju se kao zvijezde, a oni to nisu”, izjavio je Lomachenko, te dodao:

“Što mislite zašto tako razmišljam? Oni govore ružne stvari o meni, stvari koje nisu istinite niti realne. Naravno da ne volim nekoga ko previše priča o meni. Ja imam svoj cilj i svoj san. On ima IBF pojas, a ja želim taj pojas i glavni cilj je oduzeti mu ga.”

Teofimo Lopez je nedavno objasnio da nije želio da lično uvrijedi Lomachenka već da “trash talkom” privuče što više publike da se zainteresuju za meč.

“Ne pokušavam mu ući po kožu, samo želim da se čuje za mene. Ako time završim pod njegovom kožom, sjajno. Ja zapravo samo želim promovisati ovu borbu. Znam da on ne priča puno, uostalom niti ne govori engleski jezik tako dobro”, rekao je Lopez.

Ovako motivisani Vasyl Lomachenko bi mogao biti i još veči problem za amerikanca, ali uvjek postoji mogućnost da borac izgori u motivaciji. Da li će Lopezov trash talk uspjeti obmanuti Lomachenka koji iza sebe ima ukupno 400 amaterskih mečeva saznaćemo noći između subote na nedjelju.

“Naravno da sam uzbuđen. Želio sam ovaj meč, želio sam tu titulu. To je idući korak prema mom cilju, da postanem apsolutni prvak svijeta. Uzbuđen sam jer taj cilj imam otkako sam ušao u profesionalni boks. Pokušao sam u perolakoj kategoriji, pokušao sam u polulakoj, a sad sam jako blizu tome u lakoj” bio je naredni komentar Lomachenka koji je temu okrenuo na svoje ciljeve. On je pokušao u prethodne dvije kategorije isto što pokušava i u ovoj ali mu u prethodnim nije pošlo za rukom zbog nemogućnosti dogovaranja mečeva.

Vasyl Lomachenko je dao svoj komentar na trash tralk svog protivnika, što je dio američkog boksa, no kako kod amerikanac to prolazi, tako kod njega ne spada u normalno ponašanje.

“Kod mene kod kuće, kad nekoga uvrijediš, možeš završiti udaren ili u uličnoj tuči i ništa se neće dogoditi. Nekoga prebiješ i samo odšetaš. Ovdje je drugačije. U Ukrajini ljudi ne pričaju svašta jer znaju da će im se to naplatiti. Da smo kod mene, brzo bi on naučio lekciju. Zbog toga, ako mu budem imao priliku nanijeti bol, to ću i napraviti”, najavio je ukrajinac Vasyl Lomachenko, i kratko pohvaliio protivnika:

“On jako dobro udara, vrlo je brz i inteligentan. Osim toga, mlad je i gladan. Ali, pokušaću ga držati ispod vode bez kiseonika što duže mogu.”

Vasyl Lomachenko je u profesionalnom boksu ostvario 14 pobjeda i jedan poraz, od početka svoje profesionalne karijere se bori samo protiv najboljih protivnika, dok 23-godišnji Lopez nijeporažen ali se još nije susreo sa bokserom sličnih kvaliteta kao što je Vasyl Lomachenko.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име