Weili Zhang
FOTO: Couth China Morning Post
Weili Zhang nije najbolje prihvatila poslednje poraz, što je razumljivo, ipak u prvom obraćanju javnosti nakon gubitka pojasa izjavila je da se nada revanšu.

Weili Zhang je u jednom od najboljih mečeva ikada u istoriji ženskog MMA-ja osvojila pojas prvakinje protiv Joanne Jedrzejczyk i to prošle godine, da bi u prvoj odbrani pojasa pala već nakoj prvog čistog pogođenog udarca od strane Rose Namajunas koja je pogodila savršeno tempiran “high kick”.

Weili Zhang se bunila kako je sudija prerano prekinuo borbu, no prije ili kasnije se morala pomiriti sa činjenicom da je poražena.

“Želim čestitati Rose na pobjedi. Vratila se nakon poraza. Vjerujem da se ja takođe mogu vratiti nakon poraza, pobijediti veliku prvakinju, postati legenda tako što ću pobijediti legendu, postat ću tada nova ja. Ranije mi je cilj bio postati UFC prvakinja, ali danas imam viši cilj od toga, hvala ti!”, napisala je prvom dijelu Weili, i dodala:

“Normalno je gubiti i pobjeđivati. To je UFC. Jessica Andrade, Joanna Jedrzejczyk i Rose, sve su izgubile pa su se vraćale i pokušavale ponovo. Danas sam povećala svoje razumijevanje UFC-a. Vjerujem da se mogu vratiti. Nadam se da će nam UFC uskoro ugovoriti revanš.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име