Robert Whittaker
Izvor: MMA Fighting.
Whittaker je dao svoje mišljenje ko će pobijediti u predstojećoj borbi za titulu prvaka poluteške kategorije i ima izrazitog favorita.

Naredni izazivač srednje kategorije nakon pobjede Whittakera nad Cannonierom je po mišljenju svih trebao je biti upravo Whittaker ali UFC je za to imao očigledno druge planove, odlučivši da umjesto potencijalnog revanša između Adesanye i Whittakera da šanšu Isaelu Adesanyi da osvoji pojas poluteške kategorije protiv Jana Blachowicza.

Robert je u intervjuu za “Submission Radio” dao izjavu u kojoj je prognozirao borbu između Adesanye i Blachowicza.

“Da, vjerujem da hoće”, odgovorio je Whittaker kada su pitali misli li da će Adesanya pobijediti poljaka.

“Mislim da je u udaračkom segmentu puno bolji. Jan ima tu snagu, ali Israela baš i ne pogađaju toliko puno. Mislim da je ovo savršen trenutak da Izzy pokuša preuzeti pojas u toj kategoriji“, izjavio je bivši prvak srednje kategorije.

Nakon što mu je Adesanya oduzeo titulu prvaka Robert je pobijedio dva ozbiljna borca u srednjoj kategoriji – Darren Till-a i Jareda Cannnoniera i smatra da je sa te dvije pobjede zaslužio novi “title shot“.

“Već sam zaslužio to pravo. Upravo je to predstavljala ona borba sa Jaredom. To je bio meč za poziciju prvog izazivača. Smiješno je da su svi govorili Jaredu da će u slučaju pobjede dobiti priliku napasti pojas, a meni to niko nije rekao. Ali ja sam to zaslužio tom borbom. Spreman sam za meč sa Izzyjem i u srednjoj i u poluteškoj kategoriji”, objasnio je Robert koji je pametno prokomentarisao njegovo otpisivanje protiv Jareda Cannoniera, pa progovorio o mogućem okršaju u poluteškoj kategoriji.

“To ne može biti ista borba. Teško je reći jer ne znam kako bih se kretao kao teži borac. Inače volim trenirati u nešto lakšem izdanju, a takav se volim i boriti. Krećem se brže i kondicijski sam bolje pripremljen. Teško je reći. Morao bih napraviti neke promjene na tijelu kako bih pokušao doći do željene brzine, kondicije i kretnje s nešto više kilograma”, zaključio je Whittaker.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име