Robert Whittaker celebrates win
Robert Whittaker će i nakon pobjede ostati prvi izazivač za titulu UFC srednje kategorije.

Aktuelni šampion srednje kategorije Israel Adesanya je sudeći po dosadašnjim izjavama noćas saznao ko mu je budući izazivač za titulu.

Robert Whittaker bi trebao napasti titulu srednje kategorije nakon što je na UFC 254 co main eventu savladao Jared Cannoniera jednoglasnom odlukom sudija i ostao prvi izazivač za titulu.

“Bobby knuckle” je bio borac koji je tokom čitave borbe bio dominantniji i kontrolisao borbu sve do završnice meča ostao je skoro netaknut osim štete na prednjoj nozi zbog niskih low kickova kojima je Jared pokušao usporiti bivšeg prvaka.

Australijanac je bio puno bolji u bokserskim tehnikama, čvrsto pogađao prednjim direktima i kombinacijama, dok je sa druge strane Cannonier dobro pogađao prednju nogu Whittakera kickovima, ali nije napravio dovoljni da bi na sudijskim karticama osvojio ni jednu od prve dvije runde.

Poslednja runda je donijela najviše akcije i bila najzanimljivija budući da je Cannonier bio svjestan da mora ići na sve ili ništa a Whittaker da borbu mora sigurno privesti kraju jer je dobijao borbu do tada.

Whittaker je u poslednjoj rundi pogodio sebi svojstvenu kombinaciju sa kojom je već u UFC nekoliko puta nokautirao svoje protivnike. Bacio je lijevi direkt, za njim desni kroše kojim uvjek sakriva desni high kick, pogodio Cannoniera i uzdrmao ga, krenuo završiti borbu “ground and poundom” ali se čvrsti Jared uspio oporaviti i vratiti na noge.

Kada se činilo da Whittaker ubjedljivo odnosi pobjedu, Bljesnuo je Cannonier i uzdrmao protivnika ali vremena za preokret nije bilo, Whittaker je iskusno ušao u klinč te sigurno priveo borbu kraju.

Robert je pobijedio jednoglasnom odlukom sudija sa 29-28 i upisao drugu pobjedu u nizu od kako je izgubio pojas u porazu nokautom od aktuelnog šampiona Israela Adesanye.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име