završena dodjela mma nagrada
Završena je “Fighters Only” dodjela MMA nagrada za 2019. i dio 2020. godine.

Prije svega potrebno je razjasniti nelogičnosti kod ove dodjele nagrada. U pitanju je dodjela nagrada za 2019. godinu koja bi se po pravilu trebala održati u julu lai je organizator zbog pandemije pomjerio datum održavanja za kraj godine, a u konkurenciju za nagrade uvrstio sve ono što se dešavalo do jula ove godine, te se radi o dodjeli nagrada za period od januara 2019. godine do jula 2020. godine.

Nakon ovog objašnjenja je mnogo jasnije zašto je Israel Adesanya proglašen za borca godine u opasnoj konkurenciji. On je prvo postao privremeni prvak prošle godine pobjedom nad Kelvin Gastelumom, nakon čega je nokautirao Roberta Whittakera i uzeo mu pravu titulu. Ove godine je pobijedio Yoel Romera a nakon toga i Paula Costu no tu borbu fanovi nisu smjeli uzimati u obzir budući da se desila nakon jula, ali teško je ne uzeti u obzir ono što znate da se dogodilo tako da je jasno da je ova dodjela nagrada održana i završena u jako čudnim okolnostima.

Najbolja borkinja godine bez prave konkurencije je ubjedljivo Amanda Nunes, a borbu godine su odradile Weili Zhang i Joanna Jedrzejczyk a to je ujedno i jedina nagrad za nešto što se dogodilo u 2020. godini koja je skoro završena.

Ben Askren je dobio najneprijatniju nagradu a to je najveća žrtva nokauta a radi se o onom protiv Jorgea Masvidala. A nagrada za “submission” godine otišla je u ruke Bryce Mitchellu za rijetko viđeni “twister”.

U nastavku pogledajte sve nagrade kao i dobitnike nakon što je završena ova prestižna dodjela nagrada koja je održana u jako čudnim okolnostima uz dosta nelogičnosti.

Borac godine: Israel Adesanya
Borkinja godine: Amanda Nunes

završena


Iznenađenje godine: Alexander Volkanovski (protiv Maxa Hollowaya)
Najveći iskorak: Jorge Masvidal
Nokaut godine: Jorge Masvidal (protiv Bena Askrena)
“Submission” godine: Demian Maia (protiv Bena Askrena)
Borba godine: Weili Zhang vs. Joanna Jedrzejczyk
Ring djevojka godine: Britney Palmer
Vodeća osoba godine: Dana White
Međunarodni borac godine: Israel Adesanya
Analitičar godine: Daniel Cormier


Preokret godine: Stipe Miočić (protiv Daniela Cormiera)

završena


Najbolja promocija: UFC
Novinar godine: Ariel Helwani
Glavni trener godine: Trevor Wittman
Pomoćni trener godine: Phil Daru (ATT)
Sudac godine: Herb Dean
Osoba godine: Joe Rogan

završena


Program godine: Joe Rogan podcast
Emisija godine: UFC unfiltered
Dvorana godine: American Top Team

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име