Crna Mamba – pobjeda po svaku cijenu

21
199

Svima je poznato ko je bio Kobi Brajant.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, u čiju čast su povučena čak dva broja, a brojke koje prate njegovu karijeru su i više nego impresivne. Iza sebe je ostavio veliki broj trofeja, rekorda kao i priča.

Mnogima uzor, uvijek težio ka pobjedi i tome da bude najbolji. Saigračima je uvijek pokušavao da prenese svoj pobjednički mentalitet i očekivao od svih da daju svoj maksimum kao što je i on.

Jedna od priča koja najbolje pokazuje njegovu predanost klubu i želju za pobjedom desila se u sezoni 2012/13 kada je Kobi stisnuo zube i povrijeđen doveo svoj tim do pobjede.

Bilo je to na svega 3 minuta do kraja treće četvrtine. Kobi je pokušao da prođe Harisona Barnsa i pao na parket držeći se za nogu. Iako mu je trebao minut da se pribere, niko nije mislio da je nešto ozbiljno.

Šutirao je slobodna bacanja, i pogodio oba. Kasnije se saznalo da je to uradio sa povrijeđenom Ahilovom tetivom.

Lejkersi su tada bili u play off-u, a Kobi nije mogao da ne pokuša da pomogne svom timu. Iako povrijeđen činio je sve za pobjedu, ali sezona je za njega nakon toga bila završena.

21 KOMENTARA

  1. Definitivno igrac i covjek koji je u mnogo cemu uticao na moj zivot. Nezaustavljivi i hladnokrvni ratnik koji po cijenu svega na terenu radio sve za pobijedu. Van terena je tek trebao da pokaze svoje prave vrijednosti i kao covjek i uspijesan biznismen. Mamba4life!!

  2. Zadnjih par sezona sebe unistio fizicki zbog nesposobnosti jednog covjeka, generalnog direktora Kupcaka, cocjek nije znao igraca da dovede, pa je Kobi sam sve nosio, zato je i platio onom povredom tetive!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име