crnogorsk
Žiri Evropskog prvenstva za mlade, sastavljen od službenih lica EUBC na šampionatu, proglasio je crnogorsku bokserku – Bojanu Gojković za najbolju u Evropi!

Za mladu takmičarku BK Budva ovo je drugo priznanje, jer je isto dobila i prošle godine.

Crnogorska bokserka odbranila je zlato u kategoriji do 57 kilograma, a ona je ista priznanja osvajala i u juniorskoj konkurenciji i prva je u istoriji uspjela da odbrani juniorsko evropsko zlato.

U starijem uzrastu za ukupno četiri zlatne medalje u isto toliko učešća, crnogorska mlada bokserka je sada odbranila.

“Presrećan sam nastupom mojih takmičara. Od sedam učesnika imamo četiri medalje, pošto je Đorđe Smolović osvojio srebro, Damjan Liješević i Đorđe Lainović bronze. To je sjajna statistika, jer niko sa tako malo takmičara nije napravio tako dobar rezultat. Osim toga, četiri medalje na prošlom, četiri na ovom prevenstvu su znak da je boks sport sa najvećim uzletom u Crnoj Gori”, naglasio je selektor bokserske reprezentacije Nikola Ružić.

“Nikada šampionat nije bio kvalitetniji, gledane su fantastične borbe na ringovima Meditranskog sportskog centra i nikada u Evropi nije viđena tako dobra organizacija bokserskog prvenstva. I naši takmičari su došli do nivoa da drugi borci zaziru od njih i da u ring ulaze sa velikim respektom, dok moji takmičari idu sa jasnim ciljem na pobjedu. To je veliki dobitak, sada niko ne priželjkuje u žrijebu borca iz naše zemlje”, dodao je Ružić.

Ružić neće proslaviti uspjeh.

“Nemam vremena, mora da se hvata prvi let za Beograd, gdje počinje Svjetsko prvenstvo. Stefan Savković u srednjoj kategoriji i Petar Marčić do 80 kilograma, predstavljaće naš boks. Odlično su pripremljeni, konkurencija će biti paklena i samo očekujem da pruže onoliko koliko ja smatram da objektivno mogu”, zaključio je Ružić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име