Da nije bilo MMA, ne bih bio šampion!

13
117

Legendarni NBA centar, Šakil O’Nil iza sebe ima sjajnu karijeru. Izabran je u 1. kolu NBA drafta 1992. od strane Orlando Medžika.

O’Neil je imao mnogobrojne uspjehe. U svojoj karijeri je osvojio 4 NBA prstena, 2000. godine proglašen je za najvrijednijeg igrača lige, 3 puta je bio najvrijedniji igrač NBA finala. O’Neil je 15 puta učestvovao u NBA All Star meču.


U periodu od 2000. do 2002. godine, Šek je zajedno sa Kobijem Brajantom osvojio čak tri uzastopne titule NBA lige i tri puta je osvojio nagradu za najvrijednijeg igrača NBA finala.

O’Nil je u jednom intervjuu za ESPN govorio o tome kako je MMA imao veliki uticaj u njegovom razvoju kao igrača:

“MMA je razlog zbog kojeg sam šampion. Uvijek sam trenirao košarku, otkad sam bio mali. Ali način na koji sam ja igrao – to je više bilo rvanje. Zato sam mnogo sarađivao sa Džonom Burkom, mojim prijateljem iz Orlanda, imali smo mnoge treninge za MMA. Bio sam u najboljoj formi u životu u to vrijeme. Bilo je to 2000. godine. Osvojili smo titulu i dominirali”

“Ja sam čovjek navike. Uradio sam to drugi put i mi smo osvojili drugu titulu. Treći put – opet isto, treća titula. Onda sam trejdovan u Majami i postao prvak četvrti put. Kada radim MMA treninge, puls mi bude visok a ja volim kada su takve situacije. Mislim da su MMA borci jedni od najspremnijih sportista na svijetu. Volio bih da sam mogao da udarim neke svoje protivnike u NBA dok sam igrao” – našalio se O’Nil.

A da se ovaj legendarni centar oprobao kao profesionalni MMA borac sa svojih 216 cm, vjerovatno bi dominirao u oktagonu.

13 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име