Dukić nosi zastavu na Mediteranskim igrama: Jedan od najznačajnijih trenutaka u karijeri

Crnu Goru će na Mediteranskim igrama, koje će od 25. juna do 6. jula biti održane u alžirskom Oranu, predstavljati 30 sportista, a zastavu Crne Gore na svečanom otvaranju, nosiće jedriličar Milivoj Dukić, koji je tri puta bio učesnik Olimpijskih igara.

„San svakog sportiste je da predstavlja svoju državu na velikim takmičenjima, a stvarno mi je velika čast što ću na otvaranju Mediteranskih igara u Oranu nositi zastavu. To mi je jedan od najznačajnijih trenutaka u karijeri, nešto što daje podstrek i motivaciju da dam najbolje od sebe na predstojećem takmičenju”, rekao je Dukić.

Crna Gora će četvrti put nastupiti na Igrama, nakon Peskare, Mersina i Taragone. Crnogorski sportisti do sada su osvojili 15 medalja – tri zlatne, četiri srebrne i osam bronzanih.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), Dušan Simonović, rekao je da u Oran putuje mali, ali respektabilan tim.

„Mediteranske igre koje se održavaju svake četiri godine, godinu nakon ljetnjih Olimpijskih igara, predstavljaju za države učesnice najvažniji multisportski događaj nakon Olimpijskih igara. To je događaj koji okuplja predstavnike nacionalnih olimpijskih komiteta tri kontinenta: Afrike, Azije i Evrope. Mediteranske igre okupljaju mlade sportiste i sportiskinje iz 26 država, u cilju jačanja prijateljskih veza i promocije solidarnosti, uprkos kulturnim, vjerskim i jezičkim razlikama“, rekao je Simonović.

Postavi odgovor