counter strike
Izvor: Facebook - Counter Strike
Devetog novembra prije 20 godina objavljena je prva Counter-Strike igra, koja je tokom dvije decenije definisala žanr kompetitivnih pucačina.

U ranijim godinama postojalo je par beta verzija ove igre, ali se kao puni izlazak Counter-Strike 1.0 računa datum u novom milenijumu. Međutim, CS nije odmah nastao kao samostalna igra, bio je kreiran kao mod za Half-Life igru.

Kreatori ovog moda bili su Min Li i Džes Klif koji su dosta vremena uložili kako bi od Valveove avanture kreirali klasičnu borbu između terorista i kontraterorista.

Counter-Strike je kao mod privukao veliku pažnju, pošto je još u beta fazi postao tada najigranija multiplejer igra. To je svakako privuklo pažnju same kompanije Valve, koja je igru dovela pod sve. Devetog novembra 2000. godine ova pucačina se pojavila u dvije verzije. Kao puni mod za Half-Life i kao samostalna igra. Ta verzija je bila još bogatija od ranijih beta faza, imala je nove mape, oružja i slične dodatke.

Svi pamtimo čuveni CS 1.6 koji je i dalje aktivan i ima ogroman broj igrača, pogotovo na Balkanu. Poslije je stigao Source, a sada je aktuelan CS:GO, koji je izašao 2012. godine.

Da li biste i sada sa ekipom zaigrali Dust II na staroj grafici CS 1.6, kao u prošlim vremenima?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име