Esports
esport
Fortuna Esports je objavila datume obije EBL sezone za 2021. godinu kao i nekoliko inovacija vezane za samo takmičenje.

EBL je riotova zvanična balkanska LoL liga, a ovo će biti njena 8. sezona!

Najbolji regionalni LoL timovi odmjeriće snage od 25. januara do 27. marta u proljećnoj sezoni, odnosno od 14. juna do 14. avgusta u ljetnjoj.

Glavna promjena u takmičenju je to što više nema ispadanja između proljećne i ljetnje sezone. Što znači da timovi koji se plasiraju u takmičenje u proljećnom dijelu igraće u ligi tokom kompletne godine.

Ova promjena je uvedena kako bi esport organizacije imale više vremena da pronađu sponzore, a opet nije uvedena franšiza kao u velikim LoL svetskim ligama.

Druga novina je ta da će timovi od sada moći da imaju 3 umjesto 2 strana igrača! Još jedna a nekima i najbitnija promjena je u iznosu nagradnog fonda. Fond još uvijek iznosi 20000€. Svaka pobjeda u grupnoj fazi šampionata timu će donositi po 250€, a ostatak fonda raspodijeliće se u plejofu.

Kvalifikacije za proljećnu sezonu počinju 5. decembra 2020. godine, kada su na programu otvorene kvalifkacije, dok su zatvorene kvalifikacije zakazane za 14. i 15. decembar. Finalni baraž kvalifikacija je na programu 19. i 20. decembra kada ćemo dobiti nove učesnike Esports Balkan Lige.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име