Sandbox Gaming
Izvor: Facebook - Sandbox Gaming
Kim “OnFleek” Janggyeom jungler SANDBOX-a propustiće 3 meča nove sezone. OnFleek je kažnjen od strane Riota zbog rasističkih uvreda.

Na internetu je osvanula informacija da je korejski igrač pod pseidonimom OnFleek, prilikom prijavljivanja jednog od igrača u poruci napisao kako je “jedini dobar Kinez mrtav Kinez”. Ovakva stvar je uzburkala kompletnu LoL scenu. SANDBOX je na ovakvo ponašanje reagovao odmah. Ekipa je sama prijavila slučaj Riotu kako bi izbjegli još veću kaznu ukoliko bi Riot sam otkrio šta se desilo.

OnFleek je zaradio tri meča suspenzije na startu 2021. proljećne sezone i novčanu kaznu od 900 dolara. Pored toga, SANDBOX je dodatno kaznio svog junglera. Korejac neće igrati cijelu prvu polovinu sezone, odnosno devet mečeva. Takođe je i novčano kažnjen u iznosu od 2.700 dolara. Uz sve ovo, OnFleek će morati da odradi 30 sati dobrotvornog rada.

U zvaničnom saopštenju SANDBOX-a se navodi kako će nastaviti da rade na tome da njihovi igrači ne prave ovakve incidente, već da se ponašaju primjerno i u igri, a i van nje.

OnFleek je zbog osam riječi izgubio 9 mečeva u LCK ligi, 3.600 dolara, 30 sati slobodnog vremena, ugled i veliki broj fanova.

12 KOMENTARI

  1. Jel moguce da ovakvi rasisti prodju samo ovako…ne igranjem I kaznom novcanom…po meni bi trebalo malo u zatvor pa da ako mu ne padne vise na pamet tako nesto izjavit…uzas

  2. Nije ni malouman ni maloljetan. Odmarao bi on meni duze i kazna bi bila da se pocese dobro pa bi drugi put razmislio malo a i da drugima bude za primjer

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име