Dota
Izvor: Twitter - Dota2
Trener ruske Dota 2 ekipe Wintstrike Team, Timur ”Ahilles” Kulmuhambetov, je iznio izuzetno ozbiljnu optužbu protiv dvostrukih TI šampiona OG, izjavivši da su koristili nedozvoljene hemijske supstance tokom osmog i devetog Dota 2 International šampionata.

Prema izvještaju sa ruskog esports sajta cyber.sports.ru, Ahilles je izjavio da su momci iz OG-a održali visok nivo motivacije, vještine i staloženosti jer su koristili ”pilule”. Kao primjer je dao 4. partiju velikog finala protiv PSG.LGD-a na TI8. Istakao je da su ”pilule” jedini razlog što je OG uspio da se oporavi od poraza u drugom i trećem meču i ostane hladne glave.

Sličnu optužbu je prošle godine imao i ruski Dota 2 komentator i analitičar Sergej ”Smile” Revin, poznat kao ARS-ART. Sergej je takođe optužio OG za doping, i dodao da je za to dijelom odgovoran njihov sportski psiholog Mia Stelberg. Ni OG, ni Mia, ni Valve nisu dali zvaničan odgovor na ove optužbe, a Smile je ubrzo izdao javno izvinjenje.

Ahilles je nakon nekoliko sati objavio status na svom VK nalogu, gdje se ogradio od svoje prethodne izjave, i rekao da nije u pitanju optužba, već samo njegova subjektivna pretpostavka.

OG je postigao nešto što nijedan tim nije uspio u čitavoj istoriji Dote 2 – da uzme dvije TI titule. Ovaj podvig je bez sumnje nevjerovatan, ali da li je ovakva optužba možda previše ekstremna?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име