Partizan
izvor: Instagram

Poslovanje dugo preko 25 godina između kompanije EA SPORTS i čuvene videoigrice FIFA biće okončano poslije 2023. godine, javljeno je iz ove kompanije.

Proteklih godina FIFA je prestigla direktnu konkurenciju u stvaranju virtualne simulacije fudbala, kompaniju Konami i njihov Pro Evolution Soccer, te je postala najprodavanija igrica širom planete. Ono što je FIFA od svog nastanka uvijek imala, za razliku od Konamija, su licencirane lige i klubovi, a cijela saradnja okončaće se nakon edicija FIFA 23 koja je planirana da izađe oktobra mjeseca ove godine.

Međutim, kako je saopšteno iz FIFA, saradnja će se nastaviti, ali sa kompanijom EA SPORTS FC koje će naknadno biti otvorena. Saopšteno je, takođe, da će nova era FIFA fudbalske simulacije sadržati još veći broj liga, modova, Ultimate team, Career mode, Pro Clubs i VOLTA football opciju.

Sličnu situaciju napravio je i Konami koji je prekinuo seriju pravljenja PES-a, da bi doživio, ove godine, potpuni krah sa EA FOOTBALL-om koji je, na kraju, povučen iz upotrebe.

Prva igrica EA SPORT – FIFA objavljena je 1994 godine, da bi potpuni procvat doživjela edicijom iz 1998.godine.

Kako je izgledala evolucija FIFA fudbala kroz godine možete vidjeti OVDJE