1
Meridianbet: formula 1
Šampionat u Formuli 1 počinje u julu mjesecu. Vlada Austrije dozvolila je održavanje dvije trke 5. i 12. jula., a to će ujedno biti i zvaničan početak ovosezonskog šampionata u nabržem cirkusu na svijetu.

Dozvoli za start sezone prethodili su višenedeljni pregovori između vodećih ljudi Formule 1, “Red Bul ringa” i lokalnih vlasti. U međuvremenu dobijena je i dozvola od minustarstva zdravlja Austrije.

Preostalo je još da se objavi detaljan plan o kriterijumima po kojima će se voziti evropski dio sezone.

Ono što se već sada zna jeste da će se trke u Austiji voziti pred publikom, ali će broj gledalaca biti ograničen na 500.

Direktor Formule 1 Ros Bron najavio je izolaciju za sve zaposlene, a to će, između ostalog, podrazumijevati da se u Austriju putuje čarter letom i da će mjesto slijetanja biti vojna baza, koja je par kilometara udaljena od mjesta Špilberg u kom se nalazi staza “Red Bul ring”. Timovi će za vrijeme boravka biti odvojeni u različitim smještajima.

Prije dolaska u Austriju odradiće se testiranja na koronavirus, koja će se više puta ponoviti i tokom trajanja tamičenja.

Poslije Austruje, najbrži karavan se seli u Mađarsku, s prvi dani avgusta predviđeni su za dvije trke u Velikoj Britaniji. Sve ovo zavisiće od kretanja zdravstvene situacije u svijetu.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име