Ferstapen najbrži, ali je pod istragom

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio pol u kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana

Aktuelni šampion Formule 1, Maks Ferstapen ima odličnu priliku da već sjutra odbrani šampionski lovor, a izgleda da je na dobrom putu…Vozač Red Bula imao je najbolje vrijeme u kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana – osvojio je pol poziciju 1.29:304.

Holanđanin je na “Suzuki”, koja se prvi put vozi od 2019. godine, stigao do četvrte pol pozicije u tekućoj sezoni. On je za stotinku imao bolje vrijeme od drugoplasiranog Šarla Leklera, ali je pod istragom zbog incidenta sa Landom Norisom koji je srećom po oba vozača, prošao bez većih posljedica.

U borbi za pol Ferstapen je konstantno bio najbolji, ali je napravio grešku na polovini Q3. U trenutku kad su se Holanđanin i Noris pripremali za brzi krug, Maks je izgubio kontrolu nad bolidom, umalo se okrenuo na stazi i to baš u trenutku kada je naišao vozač Meklarena, koji je uspio da ga zaobiđe. Braniocu titule prijeti kazna od pomjerenja nekoliko pozicija unazad.

Treće mjesto ugrabio je Karlos Sains, četvrti je Serhio Peres, odličan je bio petoplasirani Esteban Okon, dok je Luis Hamilton šesti, Fernando Alonso sedmi, a TOP 10 kompletiraju Džordž Rasel, Sebastijan Fetel i Lando Noris.

Trka za Veliku nagradu Japana vozi se sjutra od 8 sati.

Postavi odgovor