formula
Meidianbet: F1
Sezona Formula 1 počeće 5. jula u Austriji na stazi Špilberg. Poznato je da će se voziti osam trka u deset sedmica. Nedavno su otkazane trke u Azerbejdžanu Singapuru i Japanu i moguće je da će još neke biti otkazane pa zbog toga Formula 1 razmatra da održi što više trka u Evropi.

Spominje se da su Hokenhajm, Imola i Muđelo koji je poznatiji po MotoGP trkama, na korak od ulaska u kalendar za 2020, a sada je moguće da će trke biti i u Portugaliji.

Iz uprave Međunarodnog Autodroma ALgarvea poručili su da žele da stvore sve uslove kako bi stvorili mjesto za trku Formule 1. Algarve je zona bez virusa korona, takođe ima odlično vrijeme, dovoljno hotela i ima idealne uslove.

Tamo bi se vozile čak dvije trke, krajem septembra i početkom oktobra i Portugalija bi tako bila zamena za trku formula 1 u Sočiju gde treba da se vozi u poslednjem vikendu septembra mjeseca.

U Portugaliji se vozilo na Eštorilu do 1996. godine, a staza u Algarveu je 2008. i 2009. godine bila poprište testova. 

7 KOMENTARI

  1. A valjda neće odložiti, ima bas što baš uživamo u formulama i racing-u, nije svima lopta jedini način da uživaju 🙁

  2. Napokon super vijesti za nas koji volimo ovo… A i kada su svi aportovi manje vise poceli zasto se ne bi odrzalo i ovo… Pritom najmanje rizicno da ae razumijemo, veci rizik od zataze ima fudbal i ostali sportovi….

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име