hamilton
FOTO: Jorge Guerrero/Lewis Hamilton/Reuters via Guliver image

Vozač Mercedesa Luis Hamilton još jednom se oglasio nakon incidenta koji se dogodio u prvom krugu trke za Veliku nagradu Velike Britanije.

Britanac je na samom startu trke izazvao sudar kada je neoprezno „potkačio“ Maksa Ferstaepena koji je izletio sa staze. Na svu sreću nije bilo većih posledica po Holanđanina.

Luis Hamilton je zbog tog poteza kažnjen sa deset sekundu, ali to ga nije spriječilo da trijumfuje na legendarnoj stazi „Silverston“.

– Volim da mislim da iz ovakvih iskustava načelno treba da učimo i da rastemo kao ljudi. Rijetko postoji incident koji je 100 posto nečija krivica, uvijek je u pitanju kombinacija jer je upleteno dvoje ili više ljudi. Obojica možemo da naučimo nešto iz ovoga – izjavio je aktuelni šampion Formule 1.

Luis Hamilton je potom objasnio način vožnje Maksa Ferstapena.

– Iz mog iskustva, rekao bih da je Maks jedan od najagresivnijih vozača. Radi izvrstan posao, naravno, ali zaista mislim da bi trebalo da nađemo ravnotežu na stazi, da bude prostora i poštovanja između nas vozača, kako bismo mogli da nastavimo da se trkamo bez sudara – dodao je Britanac.

Tu se vozač Mercedesa nije zaustavio.

– Ipak, mislim da je on ove godine veoma agresivan. U većini slučajeva sam morao da se povučem kako bih izbjegao incident i kako bih mogao da se borim s njim kasnije tokom trke. Kao što ste vidjeli (u subotu), kada je na čistom, oni su prebrzi. Zato moram da pokušam da iskoristim priliku kada se ona ukaže. To smo radili. Imao sam dobar izlaz iz sedme krivine i bio sam zadovoljan što sam iskorstio zavjetrinu i tako mogao da odem ulijevo, a potom sa unutrašnje strane i smanjim zaostatak. Srećom, nije uspio da mi ‘zatvori vrata’, ali, nažalost, zadržao je agresivnost i sudarili smo se – zaključio je Luis Hamilton.

Britanac je pobjedom u domovini smanjio zaostatak u odnosu na Maksa Ferstapena, a priliku da se dodatno približi ili povede imaće 1. avgusta kada je na programu trka za Veliku nagradu Mađarske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име