markes
izvor twiter

Pred veliku nagradu Italije Mark Markes je pričao o poređenju sa Valentinom Rosijem, legendom MotoGP za kojim zaostaje samo jednu titulu šampiona svjeta. Rosijev stav je za divljenje rekao je Španac, ali da se njih dvojica ipak razlikuju.

Svjetski šampion Valentino Rosi već šestu godinu nije ni blizu vrha MotoGP šampionata. On ipak nema namjeru da prestane da se takmiči, dok je donekle u sličnoj situaciji Mark Markes jer takođe nije u najboljoj formi, ali zbog povrede koja mu se desila 2020.godine. Mark ima ozbiljnu namjeru da se vrati na prvo mjesto, da vidi još jednu veliku razliku između Doktora i sebe.

Njegov pristup je za divljenje, posle svega što je postigao, on i dalje želi da se trka ali mi imamo drugačije mentalitete. Kada ne budem mogao da se borim za pobjede, ja ću stati. Nisam napravljen da se trkam za 15. mjesto rekao je Markes za italijanski Skaj.

I pored teške povrede osmostruki šampion svjeta nema namjeru da odustane od trkanja još težeg oporavka, ali i novog pada koji mu se desio u Portugalu.

Mislim da ću biti stari Markes, da ne mislim tako ne bih se trkao. Trkanje u MotoGP je sjajno, ali ako želim da vozim motocikl mogu to i kod kuće. Ovdje sam jer hoću da pobjeđujem. Ovdje sam jer mislim da mogu da se vratim gdje sam bio prije, ne da završim deveti – dodaje Markes.

On je za Skaj rekao da su mu favoriti za titulu šampiona svjeta u 2021.godini Frančesko Banjaja i Fabio Kvartararo, kao i da ima nekoliko vozača koji su u boljoj formi od Žoana Mira.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име